avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozitarea pensiilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozitarea pensiilor

As vrea sa stiu de la ce suma se impoztteaza pensiile in anul 2010,respectiv daca sa modificat plafonul de 1000 lei?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:28, 26 Decembrie 2009
Potrivit art . 69 din Codul fiscal , valabil pentru anul 2010 , deocamdata , stabilirea venitului impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a unei sume neimpozabile lunare de 1.000 lei şi a contribuţiilor obligatorii calculate, reţinute şi suportate de persoana fizică.

Plafonul a ramas acelasi: 1000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare pensie mariuela mariuela Buna ziua,as dori sa stiu din ce data nu se vor mai impozita pensiile,si de la ce plafon se va incepe neimpozitarea.Multumesc! (vezi toată discuția)
Limita pensie impozabila aura.radulescu aura.radulescu Buna seara! Stie cineva daca s-a aprobat majorarea limitei pensiei impozabile - de la 1000 lei la 1200 lei? A fost propusa limita de 1200 lei cam pe la ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensii lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pensiile se impoziteaza pe intreaga suma,sau de la o anumita suma in sus,cu ce procent si care este legea care ... (vezi toată discuția)