avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... IMPOZITARE PENSIE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

IMPOZITARE PENSIE

Buna ziua,as dori sa stiu din ce data nu se vor mai impozita pensiile,si de la ce plafon se va incepe neimpozitarea.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 17:25, 2 Octombrie 2009
Se plateste impozit si CASS ( contributie sanatate ) doar pentru ce depaseste 1 000 de lei pensie .

Sub 1 000 de lei pensie nu se plateste .
mariuela a scris:

Buna ziua,as dori sa stiu din ce data nu se vor mai impozita pensiile,si de la ce plafon se va incepe neimpozitarea.Multumesc!

Deocamdata, prevederile art. 69 din Codul fiscal nu s-au modificat.
Veniturile din pensii sunt supuse impozitarii.

ART. 69 - Legea nr. 571/2003
Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a unei sume neimpozabile lunare de 1.000 lei şi a contribuţiilor obligatorii calculate, reţinute şi suportate de persoana fizică.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit și cas la pensie gelu0808 gelu0808 Buna ziua. Dacă mi-a fost reținut impozit și CAS din salariu timp de 30 de ani, de ce se continua impozitarea și retinerea CAS la pensie dacă se ... (vezi toată discuția)
Impozitare pensii lucyfer lucyfer Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti daca pensiile se impoziteaza pe intreaga suma,sau de la o anumita suma in sus,cu ce procent si care este legea care ... (vezi toată discuția)
Impozitarea pensiilor PETROV TRAIAN PETROV TRAIAN As vrea sa stiu de la ce suma se impoztteaza pensiile in anul 2010,respectiv daca sa modificat plafonul de 1000 lei? (vezi toată discuția)