avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 271 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Refacturare costuri utilitati, tratament fiscal TVA si ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Refacturare costuri utilitati, tratament fiscal TVA si impozit

Refacturare costuri utilitati. Tratament fiscal TVA si impozit pe venit microintreprindere

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie:
O microintreprindere administreaza o cladire cu mai multe incaperi. Din spatii sunt inchiriate in baza mai multor contracte tertilor. Societatea nu utilizeaza pentru activitatea proprie aceasta cladire.

Microintreprinderea este neplatitoare de TVA Conform contractului de inchiriere utilitatile se factureaza separat de valoarea chiriei in baza situatiilor de calcul lunare .
Intrebarile mele sunt:

1. Daca in aceasta situatie refacturarea utilitatilor la nivelul facturilor primite de proprietar sunt venituri pentru microintreprindere sau se inregistreaza in conturile de terti (461)?
2. Se iau in considerare aceste cheltuieli refacturate de utilitatila calculul impozitului micro?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 11:48, 20 Octombrie 2020
Buna ziua,

va rog ma poate lamuri cineva la intrebari?....multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

firma administrare imobil ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma care administreaza imobile cod CAEN principal 6823 a incheiat un contract prin care administreaza cladirea unei alte persoane ... (vezi toată discuția)
Refacturare utilitati puypuy puypuy Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri legate de refacturarea utilitatilor si anume:suntem o firma inregistrata ca neplatitoare de TVA, avem spatii date in ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile firma care administreaza imobile ionela11 ionela11 Buna ziua, O firma care administreaza imobile cod CAEN principal 6823 a incheiat un contract prin care administreaza cladirea unei alte persoane ... (vezi toată discuția)