Buna ziua !
Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si auditor in domeniul SSM, mi-am facut un PFA , sunt in curs de abilitare ITM pentru serviciu extern.
Intrebare: in cadrul PFA infiintat am dreptul sa ofer servicii de instructaj SU/SSM pe baza de cntract cu firme/pfa-uri ?
Daca da, atunci acest lucru este conditionat de abilitare, sau pur si simplu avand deja pfa cu caen corespunzator pot face deja aceste servicii ?
Buna ziua,
Raspunsul il gasiti in H.G. 1425/2006
Aveti nevoie de acea abilitare pentru a va desfasura activitatea ca SEPP-Serviciu Extern de Prevenire si Prtectie.
Si, cum am mai spus, conditiile de a obtine aceasta abilitare le gasiti in H.G. 1425/2006
Trebuie sa obtineti mai intai abilitarea ca SEPP de la comisia existenta in cadrul ITM. Poate fi o problema cursul pe care l-ati terminat, in sensul ca acesta trebuie sa fie agreat de catre Inspectia muncii.
Cine a organizat cursul ? Diploma este semnata si de Ministerul invatamantului ?
Daca veti obtine abilitarea, aceasta nu acopera si partea de SU. Pentru asa ceva aveti nevoie de abilitare/ autorizare de la IGSU.
Cursul a fost organizat de catre Universitatea din Petrosani, facultatea de Mine, deocamdata avem o Adeverinta, dar da, cursul este acreditat de catre Minister.
Ati profesat cel putin 5 ani in domeniul SSM-Protectia muncii?
Daca da... intrebati la ITM daca acel curs este "ok" si apoi strangeti actele pentru a obtine aceasta "abilitare"..
Pfa
tutunarudenisa
Buna ziua. Avand functia de inspector SSM, la societatea care lucrez, pot sa devin PFA, atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de ... (vezi toată discuția)