avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PFA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PFA

Buna ziua. Avand functia de inspector SSM, la societatea care lucrez, pot sa devin PFA, atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de risc?
Mentionez ca am un curs postuniversitar de 240 de ore pentru ;Evaluator de risc:, dar numai 3 ani vechime. Pot efectua instructaj periodic la alte firme? Trebuie sa inchei contract cu aceste firme? (as dori sa fac si altceva in afara de activitatea de la firma, care sa-mi aduca cat de cat un castig).Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 20 Ianuarie 2018
Nu puteti infiinta un PFA si sa fiti conducatorul SEPP, deoarece nu indepliniti conditiile mentionate in HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare ca vechime si curs ssm.
Cursul de evaluator de risc (?!) de 240 de ore nu face parte din cursurile postuniversitare de 180 ore agreate de catre Inspectia muncii si mentionate ca cerinta de HG nr. 1425/ 2006.
Conform legislatiei in vigoare, instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
Un prim pas util pentru dvs. cred ca este necesar sa aprofundati legislatia ssm in vigoare.
tutunarudenisa a scris:

atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de risc?


Unde ati facut acel curs de 240 h si care este denumirea exacta a cursului? 3 ani este toata vechimea dumneavoastra?
Ar trebui sa stiti ca instruirea periodica se efectuează de catre conducatorul locului de munca si nu de lucratorul desemnat sau de serviciul extern de prevenire si protectie. Dar daca indepliniti conditiile de pregatire macar de nivel mediu va puteti angaja in paralel si la o alta firma, cu contract individual de munca cu norma intreaga (8 h/zi).
Nu inteleg ce vreti sa spuneti ca vechimea in munca nu va permite sa fiti evaluator de risc. Legislatia SSM nu prevede ca evaluarea riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca se face de o persoana autorizata. In schimb daca vreti sa asigurati desfasurarea activitatilor de prevenire si protectie la o societate in baza unui contract de prestari de servicii tr. sa indepliniti conditiile si sa va abilitati la Comisia de abilitare a serviciilor externe ce functioneaza la ITM-ul pe raza caruia functioneaza PFA-ul
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
inspectorSSM, utilizator
Multumesc pentru raspunsul dvoastra .Ideea este in felul urmator: fiul meu este absolvent al unei universitati la specializarea ;Ingineria Securitatii in Industrie;, are cursul de 180 de ore( scuze cu 240) pentru Evaluator de risc la univ Ovidius in Cta, si lucreaza ca si inspector SSM in Brasov. Eu vroiam sa stiu daca poate infiinta un SEPP, avand o vechime de 3 ani in aceasta meserie, sau daca este mai convenabil sa devina PFA.Multumesc pentru intelegere, cu mentiunea ca am pus problema pentru mine, personal.
Precizarile dvs. nu schimba cu nimic comentariile deja primite la discutia deschisa.
Cursul de evaluator de risc la Universitatea Ovidiu nu este recunoscut de catre Inspectia muncii.
Isi poate deschide PFA si sa incaseze venituri pe firma sa daca se va incadra cu CIM cu norma intreaga si la alte firme pentru a presta activitati ssm de nivel mediu.
Nu isi poate deschide SEPP (ca PFA) pentru ca indeplineste conditia de vechime de 5 ani in domeniul ssm.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

curs post-universitar de evaluator de risc ssm... andreanovak andreanovak Buna ziua ! Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si auditor in domeniul SSM, mi-am facut un PFA , sunt in curs de abilitare ITM pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! diploma de master ssm echivaleaza cursul de evaluator ... Stadion Maria Luiza Stadion Maria Luiza Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Instruire periodica - lucrator desemnat bngabriel bngabriel Cine poate face instruirea periodica pentru o persoana cu atributii de lucrator desemnat. (vezi toată discuția)