avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... PFA
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

PFA

Buna ziua. Avand functia de inspector SSM, la societatea care lucrez, pot sa devin PFA, atata timp cat vechimea in munca nu-mi permite sa fiu si evaluator de risc?
Mentionez ca am un curs postuniversitar de 240 de ore pentru ;Evaluator de risc:, dar numai 3 ani vechime. Pot efectua instructaj periodic la alte firme? Trebuie sa inchei contract cu aceste firme? (as dori sa fac si altceva in afara de activitatea de la firma, care sa-mi aduca cat de cat un castig).Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:46, 20 Ianuarie 2018
Cursul de evaluator de risc la Universitatea Ovidiu nu este recunoscut de catre Inspectia muncii.

Daca acest curs este unul postuniversitar, de ce nu ar fi recunoscut de Inspectia muncii ?

Dragomir Dascalu a scris:


Daca acest curs este unul postuniversitar, de ce nu ar fi recunoscut de Inspectia muncii ?

Mie mi se pare in regula cursul si nu am cunostinta ca ar exista in cadrul inspectiei muncii un alt criteriu de diferentiere intre cursuri in afara de cel ca unitatea care il organizeaza sa fie acreditata sa organizeze cursuri postuniversitare.
Fie ca-si infiinteaza PFA sau isi face un SRL in final acesta se va acredita la inspectoratul teritorial de munca ca SEPP pentru a putea desfasura activitate in domeniu. Din ce am vazut la inceputul acestui an cei ce aveau infiintate PFA au inceput sa depuna cereri pentru schimbarea in SRL si reautorizare SEPP, probabil pentru ca in urma modificarilor din codul fiscal PFA-ul nu mai este rentabil.
In acest caz singurul impediment in autorizarea SEPP ramane vechimea de numai 3 ani daca nu cumva poate dovedii printr-o adeverinta ca a mai indeplinit pe o perioada de minimul 2 ani alte activitati de SSM la un alt loc de munca (ex ca sef al unui loc de muca unde se ocupa de instruirea periodica a subalternilor etc.)

[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2018
inspectorSSM, utilizator
Cel mai sigur este sa intrebati la ITM Constanta/ Inspectia muncii in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Inainte de aparitia Legii ssm nr. 319/ 2006 s-au organizat cursuri de evaluatori de risc impreunca cu ITM si INCDPM, cursuri care ulterior nu au facut parte dintre cele prevazute de lege. Am urmat in 1990 un astfel de curs absolvit cu lucrare de diploma si diploma emisa de INCDPM impreuna cu ITM, nerecunoscuta ulterior de ME si IM in conditiile Legii ssm nr. 319/ 2006.
Ulterior, dupa aparitia legii, s-au organizat astfel de cursuri la universitati care nu toate au fost agreate de catre Inspectia Muncii.
In link-ul postat nu se regasesc informatii despre autorizarea respectivului curs si emiterea unei diplome la absolvire (recunoscuta de Ministerul educatiei !?).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cursurile respective sunt acreditate de Ministerul Educaţiei .
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

curs post-universitar de evaluator de risc ssm... andreanovak andreanovak Buna ziua ! Am terminat un curs post-universitar de Evaluator de risc si auditor in domeniul SSM, mi-am facut un PFA , sunt in curs de abilitare ITM pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! diploma de master ssm echivaleaza cursul de evaluator ... Stadion Maria Luiza Stadion Maria Luiza Buna ziua! Diploma de master SSM echivaleaza cursul de evaluator de risc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Instruire periodica - lucrator desemnat bngabriel bngabriel Cine poate face instruirea periodica pentru o persoana cu atributii de lucrator desemnat. (vezi toată discuția)