avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua! Dosarul de pensionare a fost respins pe ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua! Dosarul de pensionare a fost respins pe motiv ca nu ...

Buna ziua!
Dosarul de pensionare a fost respins pe motiv ca nu este complet stagiul minim de cotizare, deși, calculat manual ar ieși mai mult de 15 ani. Va rog sa îmi spuneți cui ar trebui sa ma adresez pentru a beneficia de un nou calcul.
Menționez ca am făcut mai multe cereri către Casa de pensii, am primit în acest sens 4 decizii, toate cu dosar respins, dar toate diferite. Fiecare dintre ele au un număr de ani diferit, deși nu am depus decât o singura data o adeverinta cu o perioada de vechime care nu era trecuta în cartea de munca.
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 20:21, 16 Octombrie 2020
Coluti este:
Legea 127/2019
Art.139(1)

(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.

Gasiti aceasta mentiune, in decizie.
Ce se întâmplă în acest caz? E nevoie de avocat? În ce perioada de timp se rezolva aceasta contestație?

Carp Mircea a scris:

Coluti este:
Legea 127/2019
Art.139(1)

(1) Deciziile emise de casele teritoriale de pensii pot fi contestate, în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească competentă.

Gasiti aceasta mentiune, in decizie.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara avocat este greu sa va descurcati.
Eu nu stiu daca merita.
Daca credeti ca aveti dreptate, merita.
Avocatul trebuie sa aiba experenta/rezultate pe domeniul asigurarilor sociale.
Hotararea va aprtine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara avocat nu veti putea sa va descurcati in instanta.judecatorul nu acorda asistenta juridica si se va pronunta doar pe o cerere formulata si întemeiată juridic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua m-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. vreau ... uca2015 uca2015 Buna ziua M-am pensionat in 2019 pe baza legii 263/2019. Vreau sa initiez actiune in instanta pt acordarea sporului de grupa a II a dovedit cu adeverinta si ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensionare Kyrcea Kyrcea Buna ziua. Azi am primit raspunsul negativ la decizia dosarului de pensionare. Se mai poate face contestatie sau trebuie sa merg direct in instanta ? Care este ... (vezi toată discuția)
Pensionare grupa ii Cristache1 Cristache1 Buna seara! Socrul meu s-a nascut la 9 nov 1957, are 62 de ani. Are o vechime in munca de 30 de ani si 11 luni. Din acestia, 18 ani si 6 luni lucrati in grupa ... (vezi toată discuția)