avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permisul suspendat. Buna ziua tuturor.Am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permisul suspendat. Buna ziua tuturor.Am facut o ...

Conducere cu permisul suspendat.
Buna ziua tuturor.Am facut o cerere la procuror de urgentare solutionare , daca o accepta o sa ma sune inainte sau o sa l solutioneze ? Foaia care trebuie sa vina de la parchet ajunge in posta sau trebuie sa o ridic personal de la posta? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
David124, utilizator
Cel mai recent răspuns: David124 , utilizator 22:07, 16 Octombrie 2020
Imi place optimismul dvs.Sunteti increzator si asta este bine, dar, nu si suficient.
Este bine sa stiti ca si cererile avocatilor sunt ignorate daca nu sunt temeinic motivate.
Cei care au comis respectiva fapta si depun ei singuri cereri chiar nu sunt cotati cu sanse reale de reusita in asa ceva.

Ati dori o condamnare cat mai rapida sau ce ati dori?
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Pai nu dar nu imi e tot una sa stau 3 ani fara permis si sa se claseze dosarul pentru ca nu au fost probe... Asta e.. nu mai am decat sa astept.Sper sa nu fie asa cum ziceti... Ar fii bine sa nu bage in seama procurorul cererea mea.Eu din cate am inteles pot face si eu o simpla cerere.Dar nu ma gandeam ca poate sa se ajunga la asemenea solutii, ca altfel nu o faceam.
David124, utilizator
Da, legea va da dreptul de a face cereri dar procurorul le poate ignora.
Daca sustineti ca sunteti nevinovat in sensul ca nu exista probe ar trebui sa incercati sa va aparati si nu sa va grabiti ca sa riscati o condamnare penala.
Avocatul a spus sa il caut numai atunci cand dau declaratia de inculpat si inca nu s a ajuns la declaratia aia.Organul de cercetare a inaintat dosarul la procuror cu propunere de clasare.Cum a ti spus si dumneavoastra ca am dreptul sa fac cererea aia dar sigur o va ignora.Asta e , doar am incercat, nu am stiut.
David124, utilizator
Daca este asa inseamna ca avocatul nu a fost platit sa se ocupe si de urgentare.
Urgentarea este ceva foarte complicat si probabil ca din acest motiv avocatul dvs. v-a spus sa il cautati doar cand veti fi audiat.
Legea insa va confera dreptul de a va plati avocat special pentru urgentare si apoi sa mearga avocatul dvs. la audiere.
Insa, urgentarea poate costa mai mult decat audierea dvs. si de aceea va si spuneam ca cererile trebuie temeinic motivate ca sa atraga atentia la procuror sa se grabeasca.
In caz contrar, procurorii nu se grabesc.

Poate exista si problema ca avocatul dvs. sa nu va fi cerut separat bani pentru urgentare pentru ca ar exista o problema.
Insa, cu toate acestea, mereu va puteti gasi avocat care sa urgenteze finalizarea cazului.

CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Termen de trimitere dosar la instanta dietmarkrutsch dietmarkrutsch In noiembrie 2015 a fost retinut permisul de conducere pentru alcool la volan si refuzul recoltarii de probe de singe. Intre timp in ianuarie am dat declaratie ... (vezi toată discuția)
Am condus sub influența băuturilor alcoolice în august 2018, mi s-a întocmit dosar penal dar dosarul nu a ajuns încă la parchet. cât durează soluționarea? Manole1998 Manole1998 Bună ziua, In data de 2 August 2018 am acroşat oglinda unui cetăţean in momentul depăşirii acestuia. Cetăţeanul ma atenționat claxonându-mă si am ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala - urgentare dosar mihaela_apostol mihaela_apostol as vrea sa stiu si eu cat dureaza urgentarea unui dosar de neincepere a urmaririi penale care are o vechime in parchet de peste 9 luni? (vezi toată discuția)