avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui ...

Refuzul angajatorului de a plati drepturile salariale ale unui angajat in numerar, pe motiv ca este pandemie si ca nu au casier. Contabilul sau secretara nu pot fi imputerniciti. dupa o luna si jumatate de activitate nu am primit salariul fiindca nu am - dat cont -. Dupa trei zile mi s-a comunicat de catre contabila ca pot sa ma duc personal sa-i ridic de la trezorerie sau banca. Pot sa ridic bani din trezorerie fara sa fiu imputernicit? Angajatul pote fi obligat de angajator sa isi primeasca drepturile salariale prin banca?
Cel mai recent răspuns: contsters111 , utilizator 13:51, 19 Octombrie 2020
Nu poate fi obligat sa-si faca un cont
Puteti sa ridicati bani din trezorerie, dar va trebuie imputernicire.
Nu am fost imputernicita sa ridic salariul din trezorerie.La solicitarea mea scrisa am primit fluturasul de salariu , fara sa fie semnat de contabila. Scoala refuza sa-mi dea drepturile salariale lunare in numerar, pentru motivele scrise mai sus. Mi-a comunicat in scris ca in 5 zile de la comunicare adresei sa ii dau dau contul IBAN. Pentru restantele salariale din ultimii 7 ani am depus cerere pentru eliberarea unei adeverinte cu drepturile calculate lunar precum si modul de calcul .Nu mi s-a eliberat acea adeverinta pentru acelasi motiv - nu dau contul IBAN , precum si faptul ca inspectoratul scolar pune in executare hotararile judecatoresti definitive.Drepturile salariale au fost castigate in urma respingerii contestatiei depuse de directorul scolii impotriva ordonantei procurorului. Directorul a depus plangere penala impotriva angajatului. Trebuie sa promovez o actiune in instanta prin care sa solicit sa primesc drepturile mele din luna septembrie in numerar?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card salariu reliana reliana Buna seara! Angajatorul te poate obliga sa renunti la serviciile bancii unde ai contul pentru salariu? Noua conventie, incheiata intre banca si angajator, se ... (vezi toată discuția)
Restituirea garantiei ionescu_elenaa ionescu_elenaa Buna seara,am lucrat la o firma 17 luni si in CIM in afara salariului era adaugata si o garantie de 185 lei pe luna.Acum am plecat de la acea firma si mi s-au ... (vezi toată discuția)
Executare silita Underworld86 Underworld86 Buna ziua, In data de 27.05.2015 am primit o instiintare de executare silita pentru 2 credite neachitate pe numele meu si al sotiei. Pe data de 05.06.2015 ... (vezi toată discuția)