avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Exista un membru al familiei(sotia) confirmata CO VID, ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Exista un membru al familiei(sotia) confirmata CO VID, toti ceilalti ...

Exista un membru al familiei(sotia) confirmata CO VID, toti ceilalti membri si persoana confirmata sunt plasati in izolare la domiciliu pentru 14 zile.
In a 2-3 zi de izolare, unui membru(sotul) ce nu a fost testat ii apare simptome minore, care ii trece dupa cateva zile, in a 7-8 zi de izolare acest membru(sotul) se simte rau si merge la UPU pentru analize si tratament , unde este si testat si confirmat pozitiv.
- Ce se intampla cu persoana(sotia) care a fost pozitiva initial?, mai intra in izolare sau iese din izolare dupa a 14 zi de la confirmarea testului.?
- Sotul care a avute simptome de la a 2 zii de la izolarea primului membru si care are test pozitiv la a 10 zi de izolare va sta in izolare inca 14 zile?
- Ce fel de concediu primeste sotul pe perioada de izolare (10 zile initiale) si pe perioada de inca 14 zile dupa testare si confirmare?.
- Cine elibereaza concediile de odihna pentru izolare si dupa testare?
- Cum se poate incepe intrarea in activitatea profesioanala?

Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:12, 19 Octombrie 2020
Toate întrebările dvs. trebuie sa le adresați în primul rând medicului de familie.

In principiu, o persoană testată pozitiv și care trece prin boala acasă, poate merge la serviciu după 14 zile de la testare, fără alt test, dar trebuie sa poată lucra izolată de restul colegilor alte 10 zile. Astea sunt ultimele reglementari date în septembrie, prin ordin de ministru al sănătății.

Daca angajatorul nu poate asigura izolarea la serviciu, poate opta la testarea pe banii săi a angajatului (deductibil oricum) , pentru a permite revenirea la serviciu.

Concediul medical îl da medicul de familie.
Am vorbit cu dumnealui dar nu s-a confruntat cu această situație. In ordinul ministrului sanatatii eu interpretez ca este clar specificat că se sta in izolare 14 zile de la data confirmării....Dar nu se specifica și situația expusă. Nu am decat sa asteptam decizia DSP și să o contest în instanță.
Cazul cu cele 14 zile de izolare este dat pentru persoane asimptomatice. In momentul cind, datorita unor simptome, o persoana merge la spital, este testata, dar nu este internata si urmeaza tratament acasa, de la momentul testarii primeste acele 14 zile concediu medical.

Sotia nu mai are de ce sa stea in izolare, normal, daca angajatorul doreste sa aiba siguranta deplina, face testul de Covid-19 pe banii sai.

Concediu medical trebuie sa dea medicul de familie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat ... Pmpmpreda Pmpmpreda Ma poate obliga angajatorul sa am test negativ după ce am efectuat perioada legală de izolare fiind confirmată pozitiv Covid-19. Cadrul legal as vrea sa il ... (vezi toată discuția)
Test pozitiv dupa 14 zile de izolare Adrian_Ilie_Argesanu Adrian_Ilie_Argesanu Buna ziua! Un membru al familiei a fost pozitiv, a stat 14 zile in carantina acasa, la iesire i s-a cerut test negativ pentru intoarcerea la munca, dar la ... (vezi toată discuția)
Izolare goplanet goplanet M-au trimis in izolare acasa, vineri se termina cele 14 zile, de luni ar trebui sa incep serviciul. Este legal sa imi ceara test covid la reîntoarcere? Eu nu ... (vezi toată discuția)