avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 982 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua ! Am o intrebare, si as dori un raspuns va ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua ! Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog. Am ...

Buna ziua !
Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog.
Am fost prins fara permis de conducere,am fost trimis in judecata, am primit 8 luni cu suspendare si 60 de zile munca in folosul comunitatii.
Am aflat ca a mai aparut un dosar cu aceeasi fapta, nu am fost chemat la politie niciodata pentru acest dosar nr 2, am aflat de el cu o zi inainte de proces cand am fost sunat de catre politie cum ca am mandat de aducere pentru neprezentare. Ce voi primi la cel de al doilea dosar ?
Eu am gasit ca si cale de atac si de al anula acest articol : Ne bis in idem
Art. 6. - Respingeri hotărâri prealabile (1), Jurisprudență, Reviste (13), Doctrină (3)
Nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub altă încadrare juridică.

Este valida in cazul meu ? Am cerut la un termen rechizitoriul, si este data o fapta cam din aceeasi perioada cu cel din primul dosar. Nu zic ca fapta nu exista, doar ca a aparut din senin cu o zi inainte de celalalt proces ( Miercuri dosarul nr 2, Joi dosarul nr1)
Cel mai recent răspuns: Gmbody98 , utilizator 21:36, 19 Octombrie 2020
Ce ati gasit dvs se aplica in cazul in care erati cercetat pentru aceiasi fapta, ceea ce nu este cazul.
Angajati-va avocat si discutati cu el strategia apararii.
pai sunt cercetat pentru aceeasi fapta. Conducerea fara permis pe ambele. Eu de asta si zic. Nu am alte fapte, doar conducerea fara permis
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca intelegeti, dvs aveti 2 fapte de conducere fara permis, care sunt savarsite in concurs. Veti fi cerecetat si pentru a doua fapta si daca veti fi gasit vinovat se vor aplica regulile de la concursul de infractiuni.
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2020
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Nu prea are cum sa fi aflat de dosar doar cand s-a dat mandat de aducere in instanta, intrucat si procurorul ar fi facut asta in urmarire penala, daca nu v-ati fi prezentat de bunavoie (cel putin 2 prezentari, macar cat sa vi se aduca la cunostinta calitatile de suspect, respectiv inculpat).
Ceva nu se potriveste.
Gmbody98 a scris:

Buna ziua !
Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog.
Am fost prins fara permis de conducere,am fost trimis in judecata, am primit 8 luni cu suspendare si 60 de zile munca in folosul comunitatii.
Am aflat ca a mai aparut un dosar cu aceeasi fapta, nu am fost chemat la politie niciodata pentru acest dosar nr 2, am aflat de el cu o zi inainte de proces cand am fost sunat de catre politie cum ca am mandat de aducere pentru neprezentare. Ce voi primi la cel de al doilea dosar ?
Eu am gasit ca si cale de atac si de al anula acest articol : Ne bis in idem
Art. 6. - Respingeri hotărâri prealabile (1), Jurisprudență, Reviste (13), Doctrină (3)
Nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub altă încadrare juridică.

Este valida in cazul meu ? Am cerut la un termen rechizitoriul, si este data o fapta cam din aceeasi perioada cu cel din primul dosar. Nu zic ca fapta nu exista, doar ca a aparut din senin cu o zi inainte de celalalt proces ( Miercuri dosarul nr 2, Joi dosarul nr1)

va garantez ca nu am fost informat deloc. Nu am avut niciun motiv sa ma eschivez de la al doilea dosar. Am fost sunat cu o zi inainte de proces, si Doamna Judecator s-a intrebat cum de s-a intamplat asta iar procurorul prezent la caz a spus " probabil am ratacit noi ceva".

Alte discuții în legătură

Alcool la volan si conducere fara permis ionicaion ionicaion In anul 2009 am fost oprit de un politist , masina proprietatea mea dar conducea un prieten care nu poseda permis de conducere, eu fiind in stare de ebrietate. ... (vezi toată discuția)
Infractiune continua Stefan2201 Stefan2201 Buna ziua, in urma cu 6 ani am comis un accident soldat cu victime avand permisul suspendat, in 2018 am fost prins conducand fara permis din nou. Pentru fapta ... (vezi toată discuția)
Fapte asemănătoare - pedeapsa Bașar Andrei Bașar Andrei Buna ziua, Vin cu o întrebare către comunitate. Datele problemei: O persoana a săvârșit mai multe infracțiuni de conducere fără permis, la ... (vezi toată discuția)