Nu prea are cum sa fi aflat de dosar doar cand s-a dat mandat de aducere in instanta, intrucat si procurorul ar fi facut asta in urmarire penala, daca nu v-ati fi prezentat de bunavoie (cel putin 2 prezentari, macar cat sa vi se aduca la cunostinta calitatile de suspect, respectiv inculpat).
Ceva nu se potriveste.
Gmbody98 a scris:
Buna ziua !
Am o intrebare, si as dori un raspuns va rog.
Am fost prins fara permis de conducere,am fost trimis in judecata, am primit 8 luni cu suspendare si 60 de zile munca in folosul comunitatii.
Am aflat ca a mai aparut un dosar cu aceeasi fapta, nu am fost chemat la politie niciodata pentru acest dosar nr 2, am aflat de el cu o zi inainte de proces cand am fost sunat de catre politie cum ca am mandat de aducere pentru neprezentare. Ce voi primi la cel de al doilea dosar ?
Eu am gasit ca si cale de atac si de al anula acest articol : Ne bis in idem
Art. 6. - Respingeri hotărâri prealabile (1), Jurisprudență, Reviste (13), Doctrină (3)
Nicio persoană nu poate fi urmărită sau judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni atunci când față de acea persoană s-a pronunțat anterior o hotărâre penală definitivă cu privire la aceeași faptă, chiar și sub altă încadrare juridică.
Este valida in cazul meu ? Am cerut la un termen rechizitoriul, si este data o fapta cam din aceeasi perioada cu cel din primul dosar. Nu zic ca fapta nu exista, doar ca a aparut din senin cu o zi inainte de celalalt proces ( Miercuri dosarul nr 2, Joi dosarul nr1)