avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua. Am 67 de ani,am o vechime in munca de 12 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua. Am 67 de ani,am o vechime in munca de 12 ani si doresc ...

Buna ziua.
Am 67 de ani,am o vechime in munca de 12 ani si doresc sa ies la pensie,fiindu-mi greu fizic sa mai muncesc.
Dar nu am cei 15 ani,minumul cerut.
Eu am lucrat intre 2000-2007 ca si femeie de serviciu la Asociatia de proprietari,cu conventie.
Acei ani nu imi apar la Casa de pensii.
Asociatia a platit doar impozitele,nu si cotizatia la CAS.
Am inteles ca,conventiile nu reprezinta vechime in munca,dar din ce am mai citit,intre 2000-2003 se pot lua in considerare.Din martie 2003 s-a dat legea ca nu reprezinta vechime in munca fara contract de munca.
Este adevarat?
Ce as putea face?Ce pot solicita de la Asociatia de proprietari sa imi dea ca si hartii?!
Unde ar trebui sa ma adresez apoi?
Nu as putea plati pentru cei 3 ani doar cotizatia la CAS?
Sa cumperi ani de vechime,3ani costa undeva la 25000 lei ceea ce reprezinta o suma colosala ptr mine.
Va rog sa ma ajutati cu indrumuri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mydream , utilizator 09:47, 20 Octombrie 2020
Chiar nimeni?!

yousn26 a scris:

Buna ziua.
Am 67 de ani,am o vechime in munca de 12 ani si doresc sa ies la pensie,fiindu-mi greu fizic sa mai muncesc.
Eu am lucrat intre 2000-2007 ca si femeie de serviciu la Asociatia de proprietari,cu conventie.
Am inteles ca,conventiile nu reprezinta vechime in munca,dar din ce am mai citit,intre 2000-2003 se pot lua in considerare.Din martie 2003 s-a dat legea ca nu reprezinta vechime in munca fara contract de munca.
Este adevarat?
Ce as putea face?Ce pot solicita de la Asociatia de proprietari sa imi dea ca si hartii?!
Sa cumperi ani de vechime,3ani costa undeva la 25000 lei ceea ce reprezinta o suma colosala ptr mine.
Multumesc.

Va sfatuiesc sa mergeti la un avocat cu aceasta problema.Este posibil sa puteti recupera anii respectivi , dar aveti nevoie de un avocat

yousn26 a scris:

Buna ziua.
Este adevarat?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie civila elenadove elenadove pentru angajatii cu conventie civila a unei asociatii de locatari din venitul brut ce retineri obligatorii se fac ?(impozit 10%,cas 5.5 %) trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)
Conventie civila pentru femeie de serviciu cami64 cami64 Buna ziua, In situatia in care asociatia de proprietari incheie o conventie civila cu femeia de servici ,aceasta beneficiaza de vechime in munca, incepand cu ... (vezi toată discuția)
Pensie limita varsta lucyll lucyll Buna seara, urmaresc de ceva vreme subiectele legate de relatiile de munca si, trebuie sa recunosc ca sunteti f. amabili si competenti pe domeniul respectiv, ... (vezi toată discuția)