avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. In contractul ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea situatie.
In contractul individual de munca, sunt trecuta cu salariul min.pe economie, angajatorul imi plateste net 2200 net(dif fiind "bonus"). Acum 1 an mi-a marit salariul la 2400 net, dar nu am semnat nici un act aditional in acest sens. De cand cu pandemia, mi-a facut iar salariul 2200 net, spunand ca e normal pe "vremea asta". Din ce stiu eu, nu se poate micsora salariul, fara acordul ambelor parti, sau reducerea programului de lucru... este legal ce a facut angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:43, 21 Octombrie 2020
Nu este corect .. modificarea salariului se poate face numai in baza unui act aditional ... sunteti sigur ca " acum 1 an" vi s-a marit salariul ?
Da, pana in martie a.c am luat 2400 net, chiar acum 3 zile mi-am verificat extrasele de anul trecut
Nu este vorba despre extrase ,ci despre incheierea unui act aditional la c.i.m. ...majorarea poate fi acordata si la"negru"...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislație muncă Katalin13 Katalin13 Dacă conform noilor reglementari in legislația muncii actele adiționale trebuiau semnate până la 31 decembrie 2017 și eu nu am semnat nici până la ... (vezi toată discuția)
Retineri salariale ilegale Monica1309 Monica1309 Buna ziua. Am fost angajata la o mare firma de distributie din Romania, pe un post de achizitor. Salariul negociat la interviu, si cel asupra caruia am cazut ... (vezi toată discuția)
Salariu brut miscsorat de la 01.01.2019 - 114/2018, constructii SamB SamB Buna, Lucrez in constructii si angajatorul mi-a micsorat salariul brut fara acordul meu, si l-a inregistrat chiar si in revisal. Eu nu am semnat actul ... (vezi toată discuția)