avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept civil-Clauza de intretinere cu uzufruct viager.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept civil-Clauza de intretinere cu uzufruct viager.

Se poate vinde o casa asupra careia exista clauza de intretinere - uzufruct viager, si ce presupune ? Mentionez ca noul proprietar e de acord sa preia aceasta obligatie de intretinere. Intrebarea mea e, este nevoie si de acordul uzufructuarului la vanzarea casei ? Sau se poate face tranzactia fara acordul sau, urmand ca obligatia de intretinere sa se transmita automat noului proprietar ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: K.Elvira , utilizator 10:11, 20 Octombrie 2020
depinde ce e prevazut in contract.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu, intretinerea nu poate fi prestata de altcineva, decat daca e de acord intretinutul. Vindeti deci, cu acordul intretinutului. Daca era doar uzufructauar, nu aveati nevoie de acordul lui, insa prin contract v=ati angajat sa il intretineti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate vinde o casă asupra căreia există o clauză de uzufruct viager, însă numai cu acordul uzufructuarului și cu preluarea acestei sarcini de către noul proprietar. Cât privește clauza de întreținere, aici lucrurile nu mai sunt atât de simple. Obligația de întreținere este o obligație personală și nu se poate transmite pur și simplu .Ar fi necesară rezoluțiunea contractului inițial și ulterior creditorul întreținerii să încheie un nou contract . Acordul său este necesar în toate cazurile, Presupunând că este o persoană în vârstă, sigur va fi necesar un certificat medico-legal care să ateste prezența discernământulu.
Multumesc frumos de raspunsul dat de dumneavoasta! Am inteles demersurile proceduri.
Multumesc frumos de raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa cu drept de uzufruct viager Nico Melavi Nico Melavi Se poate vinde o casa asupra careia exista clauza de intretinere - uzufruct viager, si ce presupune ? Mentionez ca noul proprietar e de acord sa preia aceasta ... (vezi toată discuția)
Ridicare uzufruct ContSters344547 ContSters344547 Buna ziua! Daca uzufructuarul isi abandoneaza apartamentul care face obiectul contractului de intretinere mutandu-se in alta localitate definitiv, eu ca ... (vezi toată discuția)
Nerespectare uzufruct Lian Iacob Lian Iacob Cum se poate dovedi oficial, ca, cei care trebuiau sa-si respecte clauzele contractului de uzufruct si mai mai mult de atat nu si-l respecta? Socrii mei ... (vezi toată discuția)