avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Prin ordonanță președențiala se poate obține un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document ...

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul celuilalt părinte (după divorț custodia acestora e comuna)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:38, 21 Octombrie 2020
da.este actiune pentru suplinire consimtamantului celuilalt parinte.
ordonanta presedintiala e o procedura speciala, ca sa ceri ceva prin ordonanta, iti trebuie sa indeplinesti unele conditii, in primul rand sa fie o urgenta si mai multe, cititi in link
[ link extern ]

poate cere pe calea dreptului comun un program de vizia daca nu are si sa ii duca si la el pe perioada vacantelor - o saptamana in cea de iar si o luna in cea de vara ca ex, sa nu mai aiba nevoie de acordul dvs cand are program de vizita pt a-i lua la el si pe calea ordonantei sa se suplineasca acordul dvs pt a-i lua acum in vacanta de iarna. Conteaza ca instanta sa aprecieze ca sunt indeplinite conditiile pt o ordonanta presedintiala si abia apoi analizeaza daca e cazul ca cei mici sa plece in vacanta si sa suplineasca acordul dvs

Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
Pe cale de ordonanta presedintiala se poate suplini acordul pt calatoriile in scop turistic, daca doriti sa va mutati acolo este necesar un proces mai complex, solicitandu-se restabilirea domiciliului minorului in strainatate, context in care se va efectua inclusiv ancheta sociala prin comisie rogatorie acolo!
Va mulțumesc frumos pentru răspunsuri!


Pavely a scris:

Prin ordonanță președențiala se poate obține un document oficial prin care sa se poată scoate minorii din tara fără sa fie nevoie de acceptul celuilalt părinte (după divorț custodia acestora e comuna)


Pe calea ordonanței se poate obține si ce vreți dar este foarte dificil.
Daca apelati la avocat o sa va explice chichițele avocatesti si restul aspectelor necesare.

Plecarea în scop turistic este mai ușor de obținut.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

As dori sa inaintez o ordonanta presedintiala pentru custodia fetitei Andreeasofia Andreeasofia Buna ziua as dori sa inaintez o ordonanta presedentiala pt custodia fetitei(7ani)..fiind divortata de 4 ani de tatal si vustodie comuna pana in prezent..as ... (vezi toată discuția)
Poate fi modificata o cerere de drept comun in ordonanta presedintiala? kik101 kik101 Am introdus o actiune pe fond in vederea suplinirii consimtamantului paratului pentru a calatori cu minorul in strainatate in luna septembrie. Avand in vedere ... (vezi toată discuția)
Lipsa acord iesire din tara minori Mariasofia321 Mariasofia321 Cum pot pleca cu copii din tară daca in urma divortului prin notar avem custodie comuna si tatăl nu vrea să semneze pt iesirea copiilor din tară ,mentionez ... (vezi toată discuția)