avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecini care înmulțesc necontrolat câini maidanezi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecini care înmulțesc necontrolat câini maidanezi

Bună ziua,

Vă contactez pt a obține îndrumări pt solutionarea pe cale legală a următoarei situații care nu s-a putut discuta amiabil din nici o formă până acum, de 2 ani:

Vecinii nostri au "luat" o catea maidaneza sub "aripa lor", în sensul că o hrănesc din când în când pe lângă casă, nu este ținută în curte, nu se poate pune mâna pe ea, este agresivă și a mușcat chiar și pe unul dintre ei. O înmulțesc necontrolat, refuză să o intrgistreze sau vaccineze, sau sterilizeze, noi ne-am oferit să o facem pe cheltuiala noastră dar se refuză, pt că "cateaua face pui frumoși " pe care ei îi iau si îi distribuie...ei știu unde...

Urmările:

Nu ne putem odihni noaptea deloc, se strâng câte 3,4 alți câini comunitari în fața porții noastre unde stă cateaua liberă, se maraie, se musca și latră toată noaptea și toată ziua non stop de 2 ani, pt că din 3 în 3 luni cateaua intră în călduri.

Nu putem ieși seara din curte din cauza câinilor comunitari strânși la poartă dar și din cauza acestei catele care este și ea agresivă. Cand fată, fată pe unde nimerește, prin curtea vecinilor, pe lângă gard , este agresivă pt a-și proteja puii care umblă și ei liberi peste tot și suntem în pericol pt că nu se vaccineaza nici unul din câini, cine știe ce boli au,

Avem gardurile rupte de jur împrejurul proprietății pt că din când în când ei inchid cateaua în grădina din spatele casei, și câinii comunitari fac gauri în gard pt a ajunge la ea când este în călduri. Sunt și ei agresivi, și ne trezim cu ei prin curte noaptea, au sărit să muște în nenumarate randuri .

Mentionez că același lucru îl fac vecinii și cu pisici, refuză să le sterilizeze, au peste 15 pisici constant, nehranite, necastrate și nevăzute în viața lor de vre un veterinar.

În urma a numeroase încercări de discuții și soluționare amiabilă, au ieșit numai scandaluri, și ne-au spus efectiv că ei fac ce vor, și că vor înmulți cateaua cum vor ei, pentru că "face pui frumoși ".

Situația ne-a adus la limita nervilor nu putem dormi de latrat și mârâit constant la poartă și chiar la noi in curte, ne este frică să ieșim din curte, să nu fim muscati fie de câinii comunitari strânși constant acolo când cateaua este în călduri, iar când nu este, fie are pui mici fătați pe unde nimerește , și e agresivă, fie pur și simplu nefiind domesticită și fiind un caine pur și simplu sălbatic, sare să muște când iese cineva de la noi din curte, fiind ținută în jurul casei lor liberă și apărându-și "teritoriul ", toată strada, devine agresivă la vederea oricarei persoane.

Ce este de facut dpdv legal? Unde ii putem reclama pt a se lua măsurile legale?Amiabil nu s a putut rezolva cu ei, nu inteleg conceptul de a castra animale de companie, le chinuie constant de când îi știm, și le înmulțesc necontrolat, nu le vede vre un veterinar vreodată pt inregistrare sau vaccinare, plus restul problemelor care ne fac nouă viața un calvar de 2 ani din cauza acestei cațele.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 21 Octombrie 2020
Buna ziua,
Sfatul meu este sa apelati la un ONG ce se ocupa cu asta, adica au grija de cainii maidanezi si cred ca va pot ajuta dumnealor.
plangere la primarie, plangere la protectia animalelor...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o ... Yaruleto Yaruleto Buna seara! Ce ne facem cu pisicile fara stapan hranite de o familie de destepti de la un bloc care isi fac nevoile peste tot in curtea casei mele? Am incercat ... (vezi toată discuția)
Ce autoritate poate obliga o persoana sa isi sterilizeze pisica ? stefail stefail Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie aparent haioasa dar deranjanta. In momentul de fata in gradina mea personala convietuiesc 8 pisici, toate fiind puii ... (vezi toată discuția)
Înregistrare câine Eugen Lucian Eugen Lucian Dacă animalul este ținut în curte tot trebuie înregistrat și microcipat? (vezi toată discuția)