avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Negociere CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Negociere CCM

Salutare,

In cadrul companiei in care lucrez au avut loc, la inceputul anului, renegocierea ccm, finalizata prin cresterea beneficiilor angajatilor: salarii, bonusuri, bonuri de masa.
La cateva saptamani distanta, concomitent cu instalarea starii de urgenta, conducerea companiei ia decizia de inghetare a salariilor, contrar deciziei adoptate in urma negocierilor privind ccm.
Pe de alta parte, bonusurile si bonurile de masa au fost marite.
Dilema mea este urmatoarea: conducerea companiei are puterea de a ignora rezultatele negocierilor ccm?
De asemenea, are dreptul de a pune selectiv in practica deciziile ccm? Se poate vorbi de forta majora determinata de starea de urgenta?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:47, 21 Octombrie 2020
Da,se poate vorbi de forta majora in situatia starii de urgenta .... Credeti ca angajatorul dvs a anticipat ca nu va putea plati dreoturile salariale pe durata acestei crize? ... Oare nu se poate intelege ca nu are de unde plati anumite drepturi,chiar davale apar stipulatein c.i.m./ in c.c.m. palicabil/reg.intern ...
Vorbim de o aplicare preferentiala a deciziilor adoptate in cadrul negocierilor CCM: s-au marit bonusurile si bonurile de masa, dar salariile au ramas la nivelul de anul trecut, cu toate ca, in cadrul negocierilor s-au stabilit marirea tuturor celor trei elemente.
Este posibila/legala aplicarea preferentiala/partiala a deciziilor adoptate in urma negocierilor CCM?
CCM produce efecte pentru toti salariatii, nu numai pentru o parte dintre acestia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonuri de masa gherea gherea Buna ziua, As vrea sa stiu, va rog, in ce conditii se pot acorda in mediu privat tichetele de masa? Prezenta, norma, calitate? Pot fi penalizati salariatii cu ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare platite Rrrrmmmm Rrrrmmmm Buna ziua, De curand am primit o oferta salariala in cadrul interviului final, de la noul angajator, printre care, pe langa salariu, prime, bonuri de masa, ... (vezi toată discuția)
Sanctiune disciplinara - incalcarea codului muncii VatafuF VatafuF Salut. Zilele trecute am incalcat Regulamentul Intern (fara intentie) al companiei unde lucrez, fapt ce a dus la intocmirea unui referat pentru cercetare ... (vezi toată discuția)