avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neurmarire penala pentru lovire si alte ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neurmarire penala pentru lovire si alte violente(art.180,al.2 CP)

Intr-un dosar de cercetare penala,pt.art.180,al.2 CP(lovire si alte violente) politia propune NUP , pentru lipsa de pericol social al faptei - desi in dosar a fost atasat si
certificatul medico-legal care acorda 16-18 zile,ingrijiri medicale. Pot sa inteleg un
politist - atata carte stie - dar un procuror sa fie de acord cu propunerea este de-a
dreptul impardonabil (!?). Sigur, se poate face plangere impotriva rezolutiei,dar timpul pierdut,nervii intinsi.... Intrebarea este cum putem sa cerem celor din justitie care gresesc - daune. Pe d-na politista care a facut propunerea sunt dispus s-o iert (dupa principiul: "iarta-l doamne ca nu stie ce face") dar pe d-l procuror al parchetului de pe langa judecatoria sectorului 6 - NU. D-l procuror ar trebui sa stie ca fapta incriminata de art.180,al.2 CP prezinta un vadit pericol social, sau poate nu - ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 17:33, 24 Decembrie 2009
@taticu100, si eu consider ca judecatorul care a apreciat fapta ca fiind una cu periicol social sporit, a procedat in mod corect si in conformitate cu legea , cu litera si spiritul ei. Evident ca devreme ce sunt incriminate si si sunt prevazute pedepse pentru fapte precum insulta sau calomnia, care , pana una alta, lezeaza doar onarea si demnitatea persoanei , cu atat mai mult agresiunile fizice, care aduc atingere integritatii corporale a persoanei, atribut al persoanei ocrotit si de normele constitutionale si de alte legi si conventii , trebuie pedepsite . Amenda administrativa este osanctiune mult prea blanda pentru astfel de fapte , si in opinia mea. Insa sa speram ca in curand organele de cercetare nu se vor mai putea prevala de ,,lipsa pericolului social" si vor trata infractiunile in mod corect .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
ContSters47264, utilizator
taticu100 a scris:

Intrebarea este cum putem sa cerem celor din justitie care gresesc - daune. Pe d-na politista care a facut propunerea sunt dispus s-o iert (dupa principiul: "iarta-l doamne ca nu stie ce face") dar pe d-l procuror al parchetului de pe langa judecatoria sectorului 6 - NU. D-l procuror ar trebui sa stie ca fapta incriminata de art.180,al.2 CP prezinta un vadit pericol social, sau poate nu - ce ziceti?

Si impotriva judecatorilor si procurorilor se poate face plangere penala....asa cum se poate face impotriva oricarui infractor: art 281 pct 1 lit b CPP....
Va constituiti parte civila de la bun inceput si daca va ajuta Dumnezeu va vedeti dreptatea! Doar au mai ajuns judecatori si procurori dupa gratii.....sunt oameni si ei nu sunt Zei asa cum ii vad unii altii......( :rtfm:vai saracii magistrati, mai gresesc si ei dar trebuie intelesi :training:)....desi dupa modul in care se "manifesta" in rezolutii si ordonante ai zice ca sunt din "strafundurile pamantului" nu din "inaltul cerurilor"!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovire sau alte violente br_nicku br_nicku am citit pe un alt forum urmatoarea afirmatie \"[i]Pentru infractiunea de lovire si alte violente este necesar un certificat medico-legal care sa ateste ... (vezi toată discuția)
Urgent carmensitta carmensitta Am si eu o problema sotul meu a aparat copilul batut de un alt baiat de 12 ani luandu-l pe acela de urechi si despartindu-i, iar eu au venit la usa cu 3 ... (vezi toată discuția)