Salutare tuturor, am si eu o mica nelamurire...Am incheiat un contract de servicii cu un client(prieten) acum vreo 2 ani si nu i-am taiat facura si nici nu am incasat bani de la el....ma rog... dupa unele intamplari si discutii si inca servicii gratuite m-am hotarat sa-i tai o factura pentru serviciu de acum 2 ani pentru care a semnat contractul dar nu stiu daca imi va semna factura pe care vreu sa o emit. Exista vreo modalitate de a scoate banii de la el?
Va multumesc mult si sper sa ma puteti ajuta
Sarbatori fericite !
Potrivit codului fiscal factura se emite pana in data de 15 a lunii urmatoare celei in care a fost executata prestatia, respectiv livrarea de marfuri si servicii, si nu conteaza data cand a fost incheiat contractul.
Este important de stiut daca contractul este unul cadru sau cuprinde o creanta certa, lichida si exigibila. In acest din urma caz este suficient pentru a urmari recuperarea respectivei creante.
daca nu aveti experienta, va recomand sa apelati la o firma specializata in recuperarea de creante, debite, datorii, bani.
M-am uitat pe situl firmei de recuperare creante WINDAS Consulting, si anume www.windas.eu , unde am vazut spete interesante si intrebari frecvente cu raspunsuri folositoare pe intelesul tuturor.