avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Construcție sarpanta amânată /bani pierduti
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Construcție sarpanta amânată /bani pierduti

Bună ziua. Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
In urma unei sedinte a proprietarilor de bloc,impreuna cu presedintele asociatiei,s-a discutat despre schimbarea acoperișului blocului. Se intampla in 2018 si s-a ajuns la o suma,care împărțită ,noi cei de ultimul etaj plateam cate 2250 de lei,iar ceilalți 1600. Deoarece asociatia a fost total dezinteresata de strangerea acestor bani,lucrarile nu s-au inceput,iar banii pe care i-am dat inițial au rămas blocați într-un cont deschis de asociatie. Acum aproape de sfârșitul anului 2020 ,cu puținii bani strânși, asociația a plătit documentația pentru acoperiș. Firma cu care ar urma să semneze contractul cere o sumă mai mult decât dubla fata de suma pe care o stiam inițial. Si asa,ni s-a cerut inca 3100 de lei,pe lângă cei 2250 plătiți deja. Locatarii de la etajele inferioare ar trebui să plătească și ei inca aprox 2000 de lei. Lucrările nu vor începe nici anul acesta,deoarece nu s-au strâns banii nici din prima tranșă,iar autorizația este pentru doi ani. Ce ma sfătuiți să fac? Deși suntem obligați să contribuim cu acești bani,mi-e frică să nu ramane pierduti din cauza nepăsării unora.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
ionela.balan, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:53, 23 Octombrie 2020
singurul lucru pe care il puteti face e sa schimbati conducerea daca este dezinteresata

cheltuielile privind acoperisul se fac in functie de cota parte nu dupa etaj sau cine e mai aproape de acoperis
Executarea de reparatii/interventii la partea comuna de condominiu care implica efort financiar sporit se dispune prin hotarare de catre participantii la adunarea generala a asociatieid e proprietari
Echipa manageriala a asociatiei de proprietari detine autoritatea si competenta sa desfasoare acte si actiuni pentru strangerea de oferte,analiza acestora
Daca din 2018 echipa manageriala nu a fost capabila sa finalizeze un proiect,analizati oportunitatea inlocuirii echipei cu persoane responsabile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa imi recuperez bani pe izolatia blocului de pe palierul meu Bruneta30 Bruneta30 Am cumparat un apartament la etajul 4 de curând m-am trezit cu inundație în aproape toată casa exact după ce am renovat. Atunci vecina de sub mine venea ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis de la casa scarii eduardpetcu eduardpetcu Buna ziua. Asociatia de proprietari are obligatia legala de a repara acoperisului casei scarii revine blocului? (vezi toată discuția)
Acoperis bloc Ana-maria11 Ana-maria11 Buna seara! Proprietarii de ultimul etaj al blocului au solicitat la asociatia de proprietari construirea unui acoperis. Anul trecut nu au reusit sa stranga ... (vezi toată discuția)