avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bunic decedat, mama e singurul copil dar bunicul a mai ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bunic decedat, mama e singurul copil dar bunicul a mai fost casatorit, ...

Bunic decedat, mama e singurul copil dar bunicul a mai fost casatorit, sotia lui a decedat acum 10 ani, dar a avut un copil din alta casatorie. Cum se procedeaza la succesiune ? Cu mentiunea ca suntem la 600 de km de locul unde a trait, si desi am ajuns a 2-a zi dupa deces acolo, in casa nu am mai gasit nici un act de proprietate, mai bine zis de nici un fel, si testament daca a existat, copilul sotiei decedate a facut curatenie completa in casa inainte sa ajungem noi.
Cel mai recent răspuns: msdos85 , utilizator 17:49, 24 Octombrie 2020
Dacă avea obiecte de valoare este mai bine sa faceti un Proces-verbal de constatare a situației de acum.va va folosi intr-un eventual proces.si copilul acela are drepturi.ar fi bine sa consultati un avocat .
Obiecte de valoare sunt in casa. Problema e ca din ziua decesului el a dat din casa o biblie foarte veche imbracata in piele, de care si preotul de la biserica a intrebat, stiind de existenta ei, si inca o carte foarte veche... el fiind de alta religie. Stim ca sunt drepturi si pentru el, cu cate ca bunicul i-a facut o casa si dorinta lui a fost ca sa ii ramana mamei mele casa in care locuia... dar cum ziceam, in lipsa unui testament. si daca a existat, ne conformam situatiei. La plecare am facut poze in toata casa si la toate obiectele de valoare, cat de cat. Proces verbal de constatare de catre cine se poate face ? Macar sa stim ca pana la clarificarea situatiei nu se mai instraineaza lucruri din casa.
mama dvs mosteneste tot, ce situatie e neclara ?
Exact asta e situatia neclara... Imi cer scuze pentru eventualele neclaritati si ca nu suntem complet informati din punct de vedere legal ... e o situatie de care nu ne-am mai lovit, si orice sfat e bine venit ... Daca stiam toata procedura legala care trebuie urmata in cazul asta, nu mai ceream ajutor si sfaturi. Da, din punct de vedere legal e singura mostenitoare de drept,,, nu stiu in schimb cat de mult complica treaba copilul decedatei.
nu stiu in schimb cat de mult complica treaba copilul decedatei.

locuieste acolo in casa unde a trait bunicul ?
daca nu.. nu o puteti incuia ca sa nu mai aiba acces acolo?
mama sa mearga la notar pt demararea procedurii succesorale si poate apare copilul nevestei cu un testament sau se dovedeste ca i-a dat/lasat/ vandut casa lui.

Alte discuții în legătură

Posibilitate atacare testament dirina2 dirina2 Buna seara, Suntem doi frati iar mama noastra s-a despartit in fapt de tatal nostru, cand eram copii si a plecat in alta localitate. Am locuit cu mama in casa ... (vezi toată discuția)
Succesiune Toppo Toppo Buna seara as avea nevoie urgent de cateva lamuriri: Mama a trait in concubinaj mai bine de 30 de ani rezultand din aceasta relatie un copil(fratele ... (vezi toată discuția)
Succesiune - de unde sa incep? Langa Geta Langa Geta Va rog sa-mi dati un sfat legat de urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat la 1 nov 2009. La o verificare a actelor care s-au aflat in posesia sa am ... (vezi toată discuția)