avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbare administrator srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbare administrator srl

buna seara,
ma poate ajuta cineva cu un raspuns?Am o firma cu doi asociati care au intrunit ambii functia de administratori.Cei doi au mers la ORC si au intocmit act aditional prin care cei doi administratori-asociati se retrag si coopteaza un al treilea care devine asociat unic si administrator. trebuie anuntat acest lucru la finante?
daca cineva este la ora asta pe forum si-mi poate raspunde as fi recunoscatoare.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:56, 24 Decembrie 2009
Nu trebuie
ONRC transmite on-line toate modificarile la AFP
va mai pot deranja cu o intrebare?

societatea are datorii la buget, drept pentru care finantele au infiintat poprire pe conturile in lei ale administratorilor-asociati( cei doi). Cel nou, cand a preluat firma a preluat-o cu tot cu datorii? Mentionez ca stie de existenta acestora.Daca a preluat-o cu datorii, vor mai fi retinuti bani din conturile celor doi fosti asociati?
multumesc
Asi vrea sa ma lamuriti in ce fel "au preluat-o cu datorii". Ce act ati incheiat cu noul asociat pentru "preluarea" firmei (fiindca act de vanzare-cumparare inteleg ca nu ati incheiat, iar actul aditional de la ONRC s-a eliberat in baza actului de "preluare"/ banuiesc ca nu ati donat-o!) Ati efectuat numai modificari in actul constitutiv? Astept.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
ContSters36411, utilizator
la ORC s-a intocmit act aditional prin care au iesit cei doi si a intrat al treilea in firma (si ca administrator si asociat unic); s-a intocmit act constitutiv nou si Tribunalul a dat o incheiere de sedinta prin care " admite cererea formulata de petentul X si dispune inscrierea in reg.com a mentiunii privind X dobandeste partile sociale(toate); y+z se revoca din functia de administrator; x este numit administrator cu puteri depline , durata mandat 99 ani; alte mentiuni: depunere act constitutiv actualizat, retragere asociati, adaugare asociat unic X."

toate astea le-am citit din actele date de la ORC.
va multumesc
Notificati finantele asupra respectivei preluari cu prezentarea tuturor actelor doveditoare si solicitati desfiintarea popririi si comunicarea acestei desfiintari bancii.
Daca aceasta cerere nu va va fi satisfacuta, nu va ramane decat sa actionati in instanta finantele, chemind in judecata, ca intimati si pe noii administratori, care ar trebui de altfel, daca au preluat o firma cu datorii la finante pe care s-au obligat sa le plateasca, sa le achite.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2009
ContSters36411, utilizator

Alte discuții în legătură

infractiune de fals, raspunderea juridica Nina1 Nina1 A fost intocmita si autentificata la notar o Procura semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele prin care s-a imputernicit o terta persoana ce s-a ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl. nefis nefis buna ziua. schimbarea administratorului unei societati(srl) se poate face numai printr-un act aditional sau trebuie efectiv act de vanzare-cumparare ptr ... (vezi toată discuția)