avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... schimbare administrator srl
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

schimbare administrator srl

buna seara,
ma poate ajuta cineva cu un raspuns?Am o firma cu doi asociati care au intrunit ambii functia de administratori.Cei doi au mers la ORC si au intocmit act aditional prin care cei doi administratori-asociati se retrag si coopteaza un al treilea care devine asociat unic si administrator. trebuie anuntat acest lucru la finante?
daca cineva este la ora asta pe forum si-mi poate raspunde as fi recunoscatoare.
va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 08:56, 24 Decembrie 2009
societatea are datorii la buget, drept pentru care finantele au infiintat poprire pe conturile in lei ale administratorilor-asociati( cei doi).

Sa inteleg ca sunt conturile personale ale administratorilor?
In ce baza s-a facut poprirea?
da. sunt conturile personale ale administratorilor. Nefiind achitate toate datoriile, ci numai o parte, finantele au hotarat raspunderea solidara a administratorilor. Banca a primit adresa de la finante, dar au anuntat telefonic asociatii de aceasta poprire.
eu vreau sa ma lamuresc daca noul administrator a preluat firma asa cum este cu datorii, si fac o instiintare finantelor de acest lucru, vor continua sa retina bani din conturile peronale ale vechilor administratori?
va multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor si va doresc Craciun fericit tuturor.
Speta dvs este mult mai complexa si fara un studiu asupra tuturor actelor disponibile nu poate fi emis un raspuns competent.
1. referitor la cesiunea partilor sociale si schimbarea adm la o societate pentru a scapa de datorii am mai scris de nenumarate ori pe acest forum - de cele mai multe ori este teapa
De curiozitate puteti sa imi spuneti ce comision ati platit ?
2. poprirea conturilor personale s-a facut probabil in conformitate cu art 27 din OU 92 privind Codul de procedura fiscala.
eu vreau sa ma lamuresc daca noul administrator a preluat firma asa cum este cu datorii, si fac o instiintare finantelor de acest lucru, vor continua sa retina bani din conturile peronale ale vechilor administratori?

raspunsul este DA
Trebuie sa va incadrati in prevederile art 25 din OU 92 pentru ca AFP sa va ridice poprirea conturilor personale
"(2) În cazul în care obligaţia de plată nu a fost îndeplinită de debitor, debitori devin, în condiţiile legii, următorii:
d) persoana care îşi asumă obligaţia de plată a debitorului, printr-un angajament de plată sau printr-un alt act încheiat în formă autentică, cu asigurarea unei garanţii reale la nivelul obligaţiei de plată; "
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
Adrian Stoica, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

infractiune de fals, raspunderea juridica Nina1 Nina1 A fost intocmita si autentificata la notar o Procura semnata in fals prin contrafacerea semnaturii mele prin care s-a imputernicit o terta persoana ce s-a ... (vezi toată discuția)
Iesire asociat mihayella mihayella Din cei 4 actionari ai unei soc comerciale unul doreste sa iasa. Nu avem datorii la stat,iar firma este infiintata din luna decembrie anul trecut. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare administrator srl. nefis nefis buna ziua. schimbarea administratorului unei societati(srl) se poate face numai printr-un act aditional sau trebuie efectiv act de vanzare-cumparare ptr ... (vezi toată discuția)