avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: SAF-T și facturarea electronică, obligatorii din 2022. Implementare și impact. Lectori: EY România. Joi, 27 Ianuarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere de TVA pentru copii!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere de TVA pentru copii!

Buna ziua!
Soțul meu s-a angajat de curând iar la locul de munca i s-a spus că va avea deducere de TVA pentru copii (3 copii in intretinere).
Prima oara i-a spus că în fiecare lună ii va da în jur de 150-200 lei iar acum câteva zile s-a răzgândit Doamna de acolo și i-a zis că îi dă între 20-30 de lei pe lună.
A-și dorii sa știu cât e această deducere de TVA pentru copii?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Corina271, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 24 Octombrie 2020
Nu exista nicio deducere TVA pentru copii ..

Art.77 C.fisc. - Deducere personală
(1) Persoanele fizice prevăzute la art. 59 alin. (1) lit. a) şi alin. (2) au dreptul la deducerea din venitul net lunar din salarii a unei sume sub formă de deducere personală, acordată pentru fiecare lună a perioadei impozabile numai pentru veniturile din salarii la locul unde se află funcţia de bază.
(2) Deducerea personală se acordă pentru persoanele fizice care au un venit lunar brut de până la 1.950 lei inclusiv, astfel:
i) pentru contribuabilii care nu au persoane în întreţinere - 510 lei;
(ii) pentru contribuabilii care au o persoană în întreţinere - 670 lei;
(iii) pentru contribuabilii care au două persoane în întreţinere - 830 lei;
(iv) pentru contribuabilii care au trei persoane în întreţinere - 990 lei;
(v) pentru contribuabilii care au patru sau mai multe persoane în întreţinere - 1.310 lei.
Pentru contribuabilii care realizează venituri brute lunare din salarii cuprinse între 1.951 lei şi 3.600 lei, inclusiv, deducerile personale sunt degresive faţă de cele de mai sus şi se stabilesc potrivit următorului tabel:
......
Soțul are salariul brut 2500 lei iar din ce am mai citit pe net deducerea aceasta ar fi 825 lei.
Banii aceștia ar trebuii sa ii de-a cei de la munca sau se mai scade ceva din iei?
Pentru că Doamna aceea contabila de la munca nu prea mai știe ce să-i zică soțului.
Va mulțumesc!
Suma in cauza nu se acorda efectiv ... Deducerea personala este o facilitate oferita de statul roman acelor angajati care castiga un salariu brut de sub 3.600 de lei.
Pai daca acesti bani sunt da-ti de statul român cum spuneți Dvs. și e data lege de ce sa nu i se acorde de la locul de munca?
Trebuie sa intelegeti ca nu se acorda fizic .... este o suma pentru care nu se calculeaza impozit ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere ... Pescarul76 Pescarul76 Buna daca introduc cei 3 copiii la mine pe salar la deducere atunci voi avea salaru mai mic lucrez la stat (vezi toată discuția)
Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare ... Chloej Chloej Salariatul care doreste sa treaca in intretinere si coasigurare soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, care indeplinesc criteriile, trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie ... RamonaTache RamonaTache Deducerea pentru un salariat cu salariu minim brut pe economie si fara alte venituri este aceeasi si pentru norma intreaga de 8 ore si pentru norma de 2 ore ? (vezi toată discuția)