avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Închiderea exercițiului financiar 2021. Aspecte contabile importante Lector: Cristian Rapcencu. Marți, 8 Februarie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Jignit la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Jignit la locul de munca

Jignit la locul de munca.... Buna seara! Am o problema la locul de munca ,șefa mea are covid și în locul ei a lăsat un coleg de munca ,el este tehnician pe cartea de muncă și intr.o zi o doamna care era pe o mașină de spălat și.a strivit degetul în mașină și sa gândit el să mă bage pe mine pe acea mașină ,eu am refuzat pentru că postul meu este de operator cnc nu are nici o legătură cu acel post și de aici calvarul mă tot jignește l.am și înregistrat ,mă și îmbârligat la șefa și când o sa vina o să facă scandal cu mine la cum o cunosc . Pot sa îi dau in judecata cu câștig de cauză daca am proba audio cu jignirile lor? P.s : la pus șefa să facă poza la caietul de producție să vadă cate piese fac,dar eu fac mai multe decât ceilalți colegi. Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 23 Octombrie 2020
Fisa postului trebuie să prevadă clar ce activități aveti de prestat în timpul programului de lucru normal.

Puteti reclama neregulile de la locul de muncă Inspecției Muncii sau Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării.

„Constituie hărţuire morală la locul de muncă şi se sancţionează disciplinar, contravenţional sau penal, după caz, orice comportament exercitat cu privire la un angajat, de către un alt angajat care este superiorul său ierarhic, de către un subaltern şi/sau de către un angajat comparabil din punct de vedere ierarhic, în legătură cu raporturile de muncă, care să aibă drept scop sau efect o deteriorare a condiţiilor de muncă prin lezarea drepturilor sau demnităţii angajatului, prin afectarea sănătăţii sale fizice sau mentale ori prin compromiterea viitorului profesional al acestuia, comportament manifestat în oricare dintre urmatoarele forme: conduita ostilă sau nedorită, comentarii verbale şi acţiuni sau gesturi.

Constituie hărţuire morală la locul de muncă orice comportament care, prin caracterul său sistematic, poate aduce atingere demnităţii, integrităţii fizice ori mentale a unui angajat sau grup de angajaţi, punând în pericol munca lor sau degradând climatul de lucru. În înţelesul prezentei legi, stresul şi epuizarea fizică intră sub incidenţa hărţuirii morale la locul de muncă”, se arată în legislatie.

Detalii:

Cum poate dovedi un salariat hărțuirea morală la locul de muncă?
www.avocatnet.ro/articol_555...

... salariaţii hărţuiţi moral la locul de muncă pot obține despăgubiri, în instanță, de la angajator
www.avocatnet.ro/articol_482...
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez la firma particulară. colegele de munca (avem puncte ... labuta labuta Lucrez la firma particulară. Colegele de munca (avem puncte de lucru diferite cate 3 colege) din invidie au început să mă vorbeasca de rau datorita ... (vezi toată discuția)