avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vizita minor in europa pe parcursul procesului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vizita minor in europa pe parcursul procesului

Cum poate minorul sa plece in vizita la mama, in spatiul european, in conditiile in care procesul de divort este pe rol? Ma intereseaza sa poate pleca fara vreun acord din partea tatalui. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 20:05, 23 Decembrie 2009
Pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort prin care copilul este incredintat mamei , minorul nu poate parasi tara fara acordul expres al tatalui materializat intr-o declaratie notariala sau procura prin care imputerniceste un major(sau pe mama) sa insoteasca copilul in strainatate!
In acest caz, pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti prin care minorul este incredintat unuia dintre parinti, pentru a putea calatori in strainantate , trebuie sa existe acordul expres al parintelui care nu insoteste minorul (in speta , a tatalui).
Nu se poate in cazul prezentat de dvs. Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de incredintare (si avind in vedere ca incredintarea este exclusiva, chiar daca nu intrerupe legaturile cu celalat parinte) puteti solicita un pasaport pentru copil sau il puteti trece pe pasaportul dvs. (daca este minor) si puteti pleca. Va atentionez ca si in acest caz serviciul de eliberari pasapoarte va poate solicita acordul celuilalt sot (stiu cazuri concrete, desi nu este legal!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine ma poate ajuta va rog michell.e michell.e Deci,am nevoie sami ziceti,pina la citi ani e nevoie de acordul parintesc (a tatalui) pentru ca copilul sa se poata deplasa peste hotare cu mama sa.Parintii ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor roman cu domiciliul in italia Albertodora Albertodora Pasaport roman cu domiciliul in Italia pentru minor in urma divortului parintilor,sentinta in care s-a decis autoritate esclusiva a mamei ,domiciliul fiind la ... (vezi toată discuția)