avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cine ma poate ajuta va rog
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cine ma poate ajuta va rog

Deci,am nevoie sami ziceti,pina la citi ani e nevoie de acordul parintesc (a tatalui) pentru ca copilul sa se poata deplasa peste hotare cu mama sa.Parintii sunt divortati,dar tatal nu a aparut de 8 ani,si apare deparca nar fi nimic in trecut,si daca nu se face un proces de judecatorie in care el sa fie complet sechestrat de drepturi parintesti,mama poate lua fata dupa hotare dupa 16 ani??cind ea deja are buletin,sau e nevoie virsta de 18 ??
am nevoie urgent de raspuns.multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters47798 , utilizator 17:03, 21 Ianuarie 2010
parintele caruia prin sentinta de divort definitiva si irevocabila i s-a incredintat copilul spre crestere si educare poate lua oricand copilul in orice tara din lume fara acordul celuilalt parinte daca minorul este trecut pe pasaportul sau.
eu stiam ca daca minorul a fost incredintat mamei, dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort mama poate pleca cu acesta in strainatate faara acordul tatalui. acum cu pasapoartele biometrice nu mai trebuie trecut copilul pe pasaportul parintelui ci i se face lui un pasaport distinct de cel al parintelui.
Ati postat o problema pe care nu ati explicitato coerent! Daca este vorba despre un minor care are varsta pana in 16 ani si este plecat cu mama sa peste hotare nu este nicio problema. Daca tata biologic "vine dupa 8 ani" si isi revendica niste dtepturi, chestia asta este de resortul instantei de judeca! Inseamna ca trebuie sa faca o cerere de incuviintare pentru a se vedea cu minorii.
pentru a avea pasaport individual trebuie sa existe acordul ambilor parinti.
Ma bine user-ul sa intrebe la Directia Pasapoarte.
Daca exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , mama poate parasi tara fara acordul tatalui.

Alte discuții în legătură

Doresc sami aduc copiii din romania in anglia dananagi dananagi buna.eu sint cu domiciliul in anglia.dar copiii mei sint in romania cu mama mea.cel mic are 8 ani si cel mare 16.am procuri de la tatal copiilor.dar mama mea ... (vezi toată discuția)
Vizita minor in europa pe parcursul procesului munteanu mihaela munteanu mihaela Cum poate minorul sa plece in vizita la mama, in spatiul european, in conditiile in care procesul de divort este pe rol? Ma intereseaza sa poate pleca fara ... (vezi toată discuția)
Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)