avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma ...

Popriri bancare. Buna ziua, vreau sa ma ajutati cu ceva. Firma la care lucrez da si avans si împrumut. Am luat foarte mult împrumut si mi se oprește in fiecare luna cate 700 lei. Am 6 ifn-uri neplătite. Pe luna august (31) mi sau băgat propririle in foaia de împrumut, dar mie pe lichidare la data de 31 august mi sau reținut acei bani pt popriri . Si tot imi bat capul de ceva timp cu șefă mea, cu contabilitatea, si intr-un final am sunat-o pe cea care se ocupă de salarii si altele. Si mi sa spus sa imi asum responsabilitatea pt acele împrumuturi si daca nu imi convine sa imi dau demisia. Vreau sa stiu ce se poate face legal. Mi se pare absurd sa imi oprească propririle pe lichidare si sa mi se adauge si in foaia de împrumut. Dovezi am, am foaia de împrumut si fluturașul cu reținerea pt împrumut. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 29 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cate popriri aveti ?
Deocamdată doua. Dar arunca vina unii pe alții. Repet. Pe data de 31 august mi sau reținut 1080 lei. 580 propririle + 500 împrumut la firma ca nu avea de unde sa imi oprească 700 lei. Pt ca eu am fost in acea perioada internat în spital. Si mi se pare total absurd ca acele sume din popriri sa fie si foaia de împrumuturi.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
Andrei19899, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate retinerile pot fi pana la jumatate din salariu.
Dacă sunt mai multe urmăriri asupra aceleiași sume, urmărirea nu poate depăși jumătate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creanțelor, în afară de cazul în care legea prevede altfel.
Cred ca nu m-am exprimat corect sau nu ati inteles mesajul. Acele popriri mi sau oprit la lichidare. Dar in foaia de împrumut trebuie sa le mai plătesc o dată pe acea luna

Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
Andrei19899, utilizator

Alte discuții în legătură

Lucrez de 4 luni de zile la un supermarket si mi-am băgat medical 5 zile. Daniel542 Daniel542 Buna ziua lucrez de 4 luni de zile la un supermarket si mi-am băgat medical 5 zile și mi sa spus de către conducere ca o să îmi oprească 100 de lei din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua papy81 papy81 Am si eu o intrebare va rog,este posibil ca angajatorul sa iti opreasca din bani daca in una din zile a sunat in magazin si din cauza clientilor nu am putut ... (vezi toată discuția)
Vrea sa imi opreasca bani care mi ia dat pe concediu alissfelo alissfelo M-am angajat in 2017 in martie si la sf anului am luat pe 5 zile de concediu 3095 lei.Pe 27 februarie am bagat demisia si acum vrea la lichidare vrea sa imi ... (vezi toată discuția)