avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cum trebuie sa fie facturat transport?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cum trebuie sa fie facturat transport?

Buna seara,
pentru o achizitie intracomunitara de marfa transportatorul (platitor de tva din Romania) ne-a facturat serviciul de transport fara tva cu mentiunea "scutit cu drept de deducere". Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un articol din codul fiscal care reglementeaza aceasta situatie, de doua zile caut... Pe scurt: beneficiarul (eu) si transportatorul cu sediul in Romania si platitori de tva, marfa este adusa dintr-o tara din ue (are cod de platitor de tva) pentru revanzare in tara. Cum trebuie sa fie facturat transportul si daca legat de aceasta factura trebuie sa fac vreo declaratie? Multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Palaghia , Contabil 13:59, 9 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este o operatiune scutita, dat fiind faptul ca transportul este pentru o livrare intracomunitara si nu pentru export/import. In orice caz, transportatorul are obligatia sa treaca pe factura art. din CF sau Directiva TVA in baza caruia a aplicat respectiva "scutire" si va lamuriti repede despre ce este vorba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)
Tva export autoturism (deductibilitate limitata 50%) amh amh Buna ziua, am achizitionat anul trecut un autoturism pe firma. Am dedus doar o jumatate din TVA, masina fiind utilizata si in scop personal. Acum doresc sa o ... (vezi toată discuția)
Marfa cumparata din romania,vanduta in germania carmenbn carmenbn O firma cumpara carne din tara si o livreaza in Germania catre o firma inregistrata ca platitoare de TVA in Germania. 1.Facturarea se face fara TVA?Se ... (vezi toată discuția)