Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu interpretarea OUG nr 147/2020 alaturi de HC 55, 56/22.10.2020 privind majorarea salariilor medicilor care au copii cu varsta pana la 12 ani. Care sunt conditiile care trebuie indeplinite? La ce salar se raporteaza majorarea? Ce documente trebuie depuse la spital pt a primi aceasta majorare?
Va multumesc anticipat!
- Cuantum = 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1)
- Majorarea se acordă pe baza cererii părintelui , însoțită de declarația celuilalt părinte că nu beneficiază de acest drept și nici nu se află în una dintre situațiile prevăzute de lege.
- Cererea și declarația se depun la angajator în luna curentă pentru luna anterioară.
Va multumesc pt raspuns. Ca sa fiu sigura ca am inteles, atata timp cat sotul meu lucreaza full time (domeniul privat) si nu beneficiaza de nici un supliment pot sa depun actele pt majorare si daca va rog puteti sa imi spuneti ce cuantum are salariul mediu brut?
Oug 110/2021
Andraxi
Cei din sectorul privat, care lucrează în domeniile unde este necesar acordul angajatorului, pot beneficia de majorarea salariului cu cei 75%, dacă ... (vezi toată discuția)