avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art ...

Buna ziua!
Mjorarea salariului de baza cu 75% prevazuta de art 4 alin 3 din OUG 147/2020 se acorda unuia dintre parinti, numai daca ambii parinti lucreaza intr-unul din domeniile prevazute la art.a alin 1 din acelas act normativ?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alina volari , utilizator 10:15, 15 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile prevăzute la alin. (1), doar unul dintre aceștia are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite, în cuantum de 75% din salariul de bază/salariul de funcție/solda de funcție corespunzătoare unei zile lucrătoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din câștigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat, corespunzător numărului de zile lucrătoare din perioada prevăzută la art. 1 alin. (1). (extras din art.4 OUG 147/2020)

Adică este vorba despre angajații sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională, angajații din penitenciare și personalul din unitățile sanitare publice
Buna ziua,
Daca doar unul dintre parinti lucreaza in unul din domeniile prevazute la alin 1, celalalt parinte isi desfasoara activitatea la un angajator privat, nu pot beneficia de suplimentul acordat in cuantum de 75 % din salariul de baza?
Trebuie ca ambii parinti sa isi desfasoare activitatea in unul dintre domeniile prevazute la alin 1?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

oug 147/2020- zile libere plătite, 75% Derek88 Derek88 Referitor la Oug 147/2020, promulgata azi de către Președinte. Caz concret, eu sunt militar și nu pot beneficia de zile libere plătite, iar soția ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile ... Georgiana CT Georgiana CT Bună ziua. Eu lucrez la privat și nu pot beneficia de zile libere plătite. Pot solicita 75 % spor la salariu sau numai cei de la stat au dreptul? Menționez ... (vezi toată discuția)
O.u.g nr 147/2020 legea nr 19/2020 buna ziua , sunt cadru medical ... carmendugan carmendugan O.U.G nr 147/2020 Legea nr 19/2020 Buna ziua , sunt cadru medical intr-o institutie cu \"foc continuu\" de activitate medicala , ma incadrez in ceea ce ... (vezi toată discuția)