avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediul medical? ...

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza concediul medical?

La un salariu brut de 5.499 lei cum este mai avantajos: sa fii in somaj tehnic sau in concediu medical? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: uca2015 , utilizator 09:38, 27 Octombrie 2020
Baza de calcul a indemnizației se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe țară lunar, pe baza cărora se calculează contribuția asiguratorie pentru muncă.

... cum este mai avantajos: sa fii in somaj tehnic sau in concediu medical? ...

Depinde de mai multi factori ..... Codul de diagnostic care apare pe certificatul eliberat de medic și, în funcție de acesta primești pe durata concediului un anumit procent din salariul brut; decizia angajatorul daca disponibilizeaza; durata acestora etc.
Va multumesc foarte mult pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor doctorat in concediu boala horasg horasg Buna ziua! Doresc sa stiu daca se acorda sporul de doctorat pe perioada concediului de boala? Daca da, cum se calculeaza pe aceasta perioada? Multumesc (vezi toată discuția)
Concediu medical sarcina si lauzie DorinCatalin DorinCatalin As dori sa stiu cum se calculeaza concediul medical pentru o persoana care in prezent este gravida (vezi toată discuția)