avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor doctorat in Concediu boala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor doctorat in Concediu boala

Buna ziua! Doresc sa stiu daca se acorda sporul de doctorat pe perioada concediului de boala? Daca da, cum se calculeaza pe aceasta perioada? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 19 Septembrie 2018
1. Pe durata suspendarii c.i.m., se suspenda prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator.

2. Baza de calcul al indemnizaţiilor de concediu medical se determină ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia asiguratorie pentru muncă.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se determină prin aplicarea procentului de 75% asupra bazei de calcul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical karla_adz karla_adz concediul medical 75% , se calculeaza din salariul brut sau salariul net? multumesc (vezi toată discuția)
indemnizatia de doctorat horasg horasg Buna ziua! Pe perioada concediului de boala se acorda indemnizatia de doctorat? Integral? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj si baza concediului medical ContSters81099 ContSters81099 Intrebarea mea este daca indemnizatia de somaj tehnic intra in baza de calcul al concediilor medicale? Daca nu atuncea angajatul totusi are de pierdut daca ... (vezi toată discuția)