avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prin plângere contra PV pierzi dreptul la reducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prin plângere contra PV pierzi dreptul la reducere suspendare permis prin testare?

Bună ziua,
Aș dori informații despre legislația actualizată și despre procedura reală în perioada actuală.
Permis suspendat 90 zile ptr. viteză la intrarea în localitate, fără istoric suspendare de la obținere în 1990, doar 4 puncte amendă penalizare acum câteva luni. Am achitat amenda după 18 ore.
Am scris pe PV "solicit înregistrarea radar" deoarece nu este clar locul unde eram când mi-a fost măsurată viteza, în sens invers vehiculul cu radar se apropia de ieșirea din localitate iar eu încă nu intrasem sau intrasem deja în localitate.
1. Dacă fac plângere contravențională și pierd procesul, mai pot cere reducerea perioadei de suspendare prin promovarea testului de verificare a cunoașterii regulilor de circulație?
2. Existând un decalaj mare între pronunțarea sentinței (apariția ei pe portal.just.ro) și comunicarea ei (de la care decurge termenul de solicitare a recursului/apelului de către ambele părți) cum se procedează: cunosc un petent care a câștigat fondul și la judecătorie s-a recomandat să ceară legalizarea soluției pe scurt, deoarece ei nu au timp comunice sentința; alții s-au plâns pe forum că renunțând la calea de atac nu au putut preda permisul deoarece nu era comunicată sentința.
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:18, 26 Octombrie 2020
1. Da, puteti da de reducere si chiar daca predarea permisului nu s-a facut la timp.
Art. 104 din OUG 195/2002
(4) Perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se reduce la 45 de zile, la cererea titularului, în cazul în care aceasta a fost majorată conform art. 103 alin. (2) și art. 118 alin. (7), după caz.
Art. 118
(7) În cazul în care contravenientul nu predă permisul de conducere în termenul prevăzut la alin. (4), durata de suspendare a exercitării dreptului de a conduce se majorează de drept cu 30 de zile, fără îndeplinirea vreunei alte formalități.

2. Aveti 30 de zile sa obtineti legalizarea:
Art. 118
(4) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce se reia în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere, dar nu mai târziu de 30 de zile de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătorești prin care instanța a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției. Sancțiunea contravențională complementară constând în suspendarea dreptului de a conduce își produce efectele fără îndeplinirea vreunei alte formalități.
(6) Se consideră îndeplinită obligația de predare a permisului de conducere și în cazul în care documentul este transmis prin servicii de curierat, cu aviz de primire, în termenul prevăzut la alin. (4) la serviciul/biroul poliției rutiere. Data care se ia în considerare este data predării permisului către serviciul de curierat. Dovada înlocuitoare se eliberează la data prezentării titularului înăuntrul termenului de suspendare a dreptului de a conduce la serviciul/biroul poliției rutiere la care a înaintat permisul de conducere.
[ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis suspendat pentru viteza stefanprisacariu stefanprisacariu Buna seara, Mi-a fost suspendat permisul 90 de zile pentru depasirea vitezei cu mai mult de 50 km/h. Situatia este complicata, urmeaza sa ma mut din ... (vezi toată discuția)
Hotărâre judecătorească ! bebeto112 bebeto112 Buna seara, Astazi am fost la ultima înfățișare intr-un proces in care am fost intimat ! Am văzut pe site la judecătorie ca mi sa respins plângerea ! In ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru ... Mihai laz Mihai laz Buna ziua! In urma cu un an mi s-a suspendat permisul pentru 30 de zile pentru neacordare de prioritate, am facut contestatie, am pierdut procesul, am facut ... (vezi toată discuția)