avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Sector eronat in PV fata de locul presupus al faptei, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Sector eronat in PV fata de locul presupus al faptei, la ce Judecatorie depun contestatia, ce sector ?

Buna seara,

Aparent pe data de 02.10.2020 am lovit o masina (exista o filmare in acest sens din ce am inteles de la politist, eu nu am putut sa o vad, nu mi-au aratat-o si nici nu l-au chemat pe cel pagubit sa puna masinile una langa alta, sa discutam despre ceea ce s-a intamplat si in ce conditii) am primit o informare ca in data de 07.10.2020 sa me prezint la Accidente usoare, m-am dus neavand nicio ideea de ce eram chemat, mi-au luat permisul 30 de zile, nu mi-au dat amenda, politistul a fost destul de intelegator (respect pentru asta). Nu mi-as fi riscat niciodata permisul pentru asa ceva, mai ales ca am casco, rca, itp valabil samd. Sunt intr-o situatie hilara........ cred ca de aceea si politistul a fost OM.

Totusi este o perioada foarte aglomerata pentru mine si nu pot sta fara permis, PROBLEMA mea este urmatoarea: conform PV-ul intocmit de politist, se pare ca as fi lovit o masina pe strada Turturelelor care este in sectorul 3, dar in partea de jos unde scrie ca pot contesta amenda, politistul mi-a trecut sectorul 2, UNDE depun contestatia ?

Pana la urma vreau sa vad si eu video-ul si ce am facut exact, nu mi se pare deloc normal sa ti se ia permisul doar ca-ti face cineva o reclamatie, masina mea nu are decat o mica zgarietura pe bara fata, iar din ce am inteles de la politist, cealalta masina are bara sparta spate, aripa infundata si oglinda sparta, e prea de tot, plus ca am avut si martor in masina toata ziua, nu auzeam/simteam eu, dar nici omul care a fost cu mine, mi se pare foarte dubios.

Am termen pana pe 30.10.2020 sa depun contestatia, singura mea problema este ca nu stiu unde sa fac asta, pe PV-ul aferent abia se distinge scrisul, este scris cu un pix gri, m-am uitat efectiv cu lupa sa inteleg ce a scris omul asta, nu se inteleg nici ce articole sunt si in baza a ce mi-a fost retinut permisul, samd.

Ma tot uit pe Google de cateva ore bune, nu am gasit niciun articol asemanator, nicio solutie la aceasta chestie.
Am nevoie doar de un sfat de la cineva care a mai patit sau este specializat pe asa ceva, nu vreau sa depun la 2 judecatorii o data, ar fi absurd.

Din ce am gasit pe internet ca procedura, actele contestatiei se depun la instanta aferenta zonei unde s-a produs contraventia, dar in PV-ul meu este trecut alt sector, strada fiind in sectorul 3, pe PV am sectorul 2 :/
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
JohnnyofRC, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:35, 27 Octombrie 2020
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta.

Chiar daca ati gresi judecatoria competenta, prin declinarea competentei, aceasta va trimite dosarul judecatoriei competente, teritorial.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis auto pentru nerespectarea semnului "obligatoriu la dreapta" robertv robertv Salut, In urma cu 3 zile mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru ca am virat stanga intr-o intersectie unde aveam semnul \"Obligatoriu la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier pe domeniul public .bună ziua, vin și eu cu următoarea problemă. sunt livrat ... Vasile979 Vasile979 Bună ziua, Vin și eu cu următoarea problemă. Sunt livrat or de marfă iar în urmă cu ceva timp în parcarea din fața unui magazin la care livrez ... (vezi toată discuția)
Contestare pv neacordare de prioritate mirimatei mirimatei Ieri 20.01.2009, ieseam din incinta unei institutii de pe un drum fara prioritate, pe o artera cu prioritate cu cate doua benzi pe sens virand spre stanga. ... (vezi toată discuția)