avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Chemat in instanta ca intervenient dupa accident auto ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Chemat in instanta ca intervenient dupa accident auto provocat de mine si rezolvat amiabil

Buna ziua!

Am avut un accident rutier in martie, vinovat fiind eu, am facut constatare amiabila si i-am dat asigurarea (Masina nu e pe numele meu, e masina mamei, are asigurare la Euroins) totul a decurs cum trebuie, asiguratorul a facut constatarea si celalata persoana si-a reparat masina. Dupa cateva luni am primit o instiintare de la Judecatorie in care aveam un dosar cu foarte multe pagini. unde scria ca Firma care a reparat masina persoanei adica Standocolor ii cheama in judecata pe cei de la Euroins iar eu sunt chemat ca si intervenient.

In citatia de la judecatorie sunt chemat in instanta in calitate de intervenient (sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii) si am 30zile sa depun o intampinare.

Intrebarea mea este, oare ce ar trebui sa fac?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:28, 27 Octombrie 2020
Buna ziua, cel mai probabil societatea de asigurari nu a aprobat decontarea reparatiilor la valoarea ceruta in deviz. In principiu, implicatia dvs. in dosar nu este una majora insa ar fi bine sa formulati intampinare pentru ca, in anumite conditii restrictiv prevazute de lege, teoretic, ar putea fi atrasa raspunderea pecuniara a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am primit citatie. Elemer.Ilyes Elemer.Ilyes Buna ziua! Am avut un accident rutier anul trecut, vinovat fiind eu, am facut constatare amiabila si i-am dat asigurarea (Masina nu e pe numele meu, e ... (vezi toată discuția)
Proces iuly30 iuly30 daca nu ma prezint la procesul in care am fost citat ca intervenient fortat care sunt consecintele este obligatoriu sa depun intampinare? la data de 03082010 ... (vezi toată discuția)
Intermediar fortat in procesul intentat firmei de asigurari rca, in urma unui accident -intampinare?? iolaru iolaru In luna iulie am fost partea vinovata intr-un accident rutier minor (aripa stanga fata lovita). Sub presiunea amenintarilor pagubitului ca anunta politia si ... (vezi toată discuția)