avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ajustări salariale fara acordul salariatilor?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ajustări salariale fara acordul salariatilor?

Compania la care lucrez a decis să nu mai ofere ajustări salariale în valută străină (FX) pe baza cursului leului românesc şi Euro (RON/EUR). Poate face asta fara acordul salariatilor? Pot refuza, tinand cont de eventualele riscuri, nu-mi place foarte mult alternativa, dar la cum a fost conceput mesajul, pare doar o informare. multumesc.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:26, 28 Octombrie 2020
In c.im. aveti mentionat salariul in valuta ? De asemenea, care este modalitatea de plata a asalariului, daca este stipulat in valuta?
in c.im. e mentionata plata in euro pe ora transformati in ron dupa cursul B.N.R
In acest sens, angajatorul nu face plata la cursul BNR cand achita salariul ?
plata salariului in ron, vin facute doua ajustari anuale, una in martie alta in octombrie, in functie de cursul la zi al BNR.
Este un non sens.... plata salariului se face la data stipulata in c.i.m. pentru efectuarea acesteia ,la cursul BNR .... despre ce ajustari vorbiti ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Francul elvetian anghelgeorgiana anghelgeorgiana buna ziua.ma poate lamuri si pe mine cineva cat mai poate creste francul elvetian?mentionez ca am credit in franci.ce sanse sunt sa scada cotatia lui pe piata ... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)
Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)