avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutirea de impozit a sotiei ingrijitoare a sotului ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutirea de impozit a sotiei ingrijitoare a sotului incadrat cu handicap grav

In calitate de sotie,tutore legal si ingrijitoare a sotului incadrat cu handicap grav cu asistent personal am dreptul de scutire la impozitul pe terenul aferent(gradina) apartamentului la casa ,la care sunt coproprietara?Sotul meu este cetatean strain si coproprietar impreuna cu mine pe apartament la casa.Pe gradina(terenul aferent apartamentului)sunt eu coproprietara impreuna cu fiul meu in cota de 50%.Sotul meu a fost scutit de impozit pe cota lui de 50%din apartament ,la fel si eu ,ca ingrijitoare a lui.Primaria nu mi-a recunoscut insa dreptul meu de scutire la impozit pe cota de 50% din gradina,pe care eu sunt coproprietara impreuna cu fiul ,nu cu sotul.Eu interpretez Legea 111/2018 in felul urmator:Deoarece sunt o persoana care are in grija o persoana cu handicap grav si sunt coproprietara pe un apartament si pe un teren aferent acestuia,am dreptul la scutire de impozit si pe apartament si pe terenul aferent.Dumneavoastra ce ziceti?Am dreptate eu sau Primaria?
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Aura M, utilizator

Alte discuții în legătură

Scutire impozit locuinta si teren 2017 vpatrana vpatrana Persoana cu handicap accentuat, grad 2. Proprietar si coproprietar pe un apartament cumparat in cote de 1/2 nediferentiate impreuna cu tatal meu, in prezent ... (vezi toată discuția)
Probleme la taxe impozit, persoana handicap grav,proprietar geta3 geta3 Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati ,daca se poate, am o problema cu taxele de impozit ce au aparut ,de platit, pentru fiul meu minor, cu grad de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap grav ContSters454169 ContSters454169 Buna ziua,ce impozite sunt scutite de la plata pt persoanele cu handicap grav? (vezi toată discuția)