avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Eu si sora mea avem o casa la tara care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Eu si sora mea avem o casa la tara care este pe numele ...

Buna ziua.Eu si sora mea avem o casa la tara care este pe numele nostru,moștenire de la bunici.Mama doreste sa trecem casa pe numele ei.Mai avem un apartament în București care este pe numele mamei și pe numele tatălui.Tata este decedat din 2007 si încă nu am făcut succesiunea.Sora mea este plecata din tara și în curând plec si eu.Am fost de acord sa ii facem mamei acte de vanzare cumpărare pe casa de la tara anul acesta și la anul sa facem succesiunea la apartament.Eu vreau sa știu dacă poate face mama o procura mie si sorei mele ca atunci când vom face succesiunea la apartament ea sa nu se poată răzgândi si sa sa nu mai vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru.Mi-e teamă că dacă ii facem contract de vânzare-cumpărare la casa atunci când vom face succesiunea la apartament sa nu mai dorească o facem pe numele meu și al sorei mele si nu vrem sa fim date afara din apartament.Se poate face aceasta procura si in ce condiții?Mulțumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Irinanca, utilizator
Cel mai recent răspuns: Irinanca , utilizator 08:18, 28 Octombrie 2020
Mama doreste sa trecem casa pe numele ei

de ce ?
luati lucrurile pe rand, dezbateti succesiunea dupa tata, apoi faceti partaj cu mama si in schimbul sultei ce i-o datorati, ii dati in schimb, casa.
Nu dureaza f mult astea.
Puteti imputernici pe cineva sa faca va reprezinte pt toate astea.

Eu vreau sa știu dacă poate face mama o procura mie si sorei mele ca atunci când vom face succesiunea la apartament ea sa nu se poată răzgândi si sa sa nu mai vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru

Nu va poate face.
Ar putea sa va faca o promisiune de vanzare daca ar fi unic proprietar. Va complicati inutil.
Faceti treaba clara de la inceput.
Mama intre timp sa recăsătorit si sotul ei a investit bani în casa de la tara.Ea se teme ca daca ea va deceda înaintea sotului ei noi,copii ei sa nu îl dam afara din casa si cat este in viata după ce trecem casa pe numele ei sa ii poate face acte si lui acolo.Apartamentul este numele mamei si a tatălui care a decedat în 2007.Noi i-am pus condiția ca daca trecem anul acesta casa pe numele ei sa facem o hârtie legala ca la anul când vom face succesiunea la apartament sa nu mai aibă nici o treaba.Ea doreste acte la casa de la tara ca să poată sa mai construiască altceva în curte si ii trebuie autorizații.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face in situatia aceasta... ContSters118604 ContSters118604 Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face ... (vezi toată discuția)
apartamentul va putea fi supus taxei de succesiune eloria eloria Parintii au avut repartizat un apartament de 3 camere in 1987, in contractul de inchiriere figurand: mama,tata, fiica mare EU si sora. Dupa ... (vezi toată discuția)
Cum pot restitui sulta primita in urma unei procuri? puilnk puilnk Buna ziua, Tatal meu a decedat de curand, eu fiind unicul fiu mostenitor. Tatal meu a avut un apartament detinut impreuna cu mama mea, ambii fiind trecuti pe ... (vezi toată discuția)