avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ANULARE ACORD DE PARTAJ VOLUNTAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ANULARE ACORD DE PARTAJ VOLUNTAR

Buna ziua
As avea o nedumerire , cum se poate anula un acord de partaj voluntar ?
Este vorba de un teren daca adauga la formarea unei idei.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
Szikla, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ce motiv doriti sa l anulati ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Din ce motiv doriti sa l anulati ?

Motivul ar fi ca nu sa impartit terenul pe ramura mostenitoare ci pe parti egale intre cei ce figureaza pe titlul de propietate.Si pe termen lung apar prea mumte dezavantaje financiare si in materie de bunuri datorita situatiei actuale. Sau pur si simplu cum se pot anula aceste acorduri , nu e notarizat e o hartie semnata cu martori intre doua parti si mentiunea delimitarii si impartiri terenului.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
Szikla, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca e vorba doar de un inscris sub semnatura privata atunci el nu valoreaza partaj legal. Puteti merge in instanta pt a partaja corect bunurile si eventual a incheia o tranzactie in fata instantei sau un acord de mediere.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Daca e vorba doar de un inscris sub semnatura privata atunci el nu valoreaza partaj legal. Puteti merge in instanta pt a partaja corect bunurile si eventual a incheia o tranzactie in fata instantei sau un acord de mediere.

Bun , asta e o veste buna , prin notar se poat face aceleasi demersuri ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar daca părțile sunt de acord,în caz de neînțelegeri instanta e singura soluție.

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri Elenpasca Elenpasca Cum pot intra in drepturile care imi revin dupa succesiunea facuta dupa moartea tatalui??? Mentionez ca mama a vandut partea ei surorii mele care sa mutat in ... (vezi toată discuția)
Partaj divorț DaNyelito90 DaNyelito90 Buna ziua, am nevoie de ajutor. Cuplu divorțat, deținem un apartament cu 2 camere. Cat ne-ar costa partajul și care ar fi demersurile? Stima! (vezi toată discuția)
Despăgubire moștenitori pentru cotă parte casa batraneasca Augustin Bucuresti Augustin Bucuresti Buna ziua, În anul 2000 am cumparat o casa batraneasca compusă din 3 camere si anexe. Eu dețin 5/8 din casa de locuit iar moștenitorii bătrânului ... (vezi toată discuția)