Referitor la OUG 147/2020: daca eu lucrez in sistemul sanitar si sotul realizeaza venituri impozabile sin activitati independente, pot beneficia de o majorare de 75% din salariul de baza in baza articolului 4 din ordonanta sus-mentionata?
eu am solicitat si mi s-a comunicat ca pentru a beneficia de acest drept trebuie ca ambii parinti sa lucreze in sistemul sanitar/mai/mapn/penitenciar etc. consider o aberatie acest lucru intrucat in starea de urgenta am beneficiat de acest drept si acum nu ma mai incadrez in conditiile in care nu s-a schimbat nimic. Am si hotararile de la Comitetul pentru situatii de urgenta in care este mentionat faptul ca sunt suspendate cursurile si prescolarii isi desfasoara activitatea in mediul on-line. In plus, sotul are un PFA si nu are angajator caruia sa ii solicite zile libere.....
Legea mentioneaza ca, in cazul în care ambii părinți își desfășoară activitatea în unul dintre domeniile apărare, ordine publică și securitate națională, penitenciare și unitățile sanitare publice, doar unul dintre aceștia are dreptul la o majorare acordată suplimentar drepturilor salariale cuvenite...