avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Co-asigurare sot cand sotia e in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Co-asigurare sot cand sotia e in CCC

Buna seara! Am nascut pe 16 octombrie, fiind si data de la care s-a suspendat contractul de munca pentru a intra in concediul de crestere copil pana la 2 ani(nu am indeplinit conditiile pentru concediu de maternitate). Am inteles ca eu sunt in continuare asigurata la sanatate. As putea sa il co-asigur pe sotul meu din moment ce eu sunt in concediu crestere copil? Unde trebuie sa ma adresez si cum trebuie sa procedez? De la job mi-au spus ca din moment ce contractul meu se suspenda incepand cu 16 octombrie, el nu poate fi co-asigurat la locul de munca. Pot face demersuri direct la CNAS? Multumesc, o seara buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:02, 30 Octombrie 2020
Da, il puteti lua ca si coasigurat .
Buna dimineata, multumesc pentru raspuns.

Cum trebuie sa procedez? Merg direct la CNAS? pentru ca la locul de munca nu mai pot depune cererea sa-l fac co-asigurat...

Multumesc si o zi buna!

Cornel Vasile a scris:

Da, il puteti lua ca si coasigurat .

Trebuie sa va adresat AJPIS-ului pentru ca sotul dvs sa poata beneficia de coasigurare in perioada concediului pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! eu în acest moment stau acasă cu copilul, dar nu ... Iacob Diana Iacob Diana Buna seara! Eu în acest moment stau acasă cu copilul, dar nu ma aflu în ccc deoarece la momentul când am rămas gravida nu mai eram angajata si nici dupa ... (vezi toată discuția)
Asigurari medicale mama care nu este in ccc si nu are nici loc de munca Codrut07 Codrut07 Buna ziua, In cazul in care eu (tatal) intru in concediu de crestere copil, iar mama ramane si ea acasa dandu-si demisia, daca mama are o problema sau daca ... (vezi toată discuția)
Coasigurat - unde se depun actele, pot pastra acelasi medic de familie? irina_irina irina_irina Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema legata de calitatea de coasigurat. Situatia mea este urmatoarea: in momentul de fata eu nu lucrez, ... (vezi toată discuția)