avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari medicale mama care nu este in CCC si nu are ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari medicale mama care nu este in CCC si nu are nici loc de munca

Buna ziua,
In cazul in care eu (tatal) intru in concediu de crestere copil, iar mama ramane si ea acasa dandu-si demisia, daca mama are o problema sau daca copilul are o problema si trebuie sa se interneze beneficiaza de asigurare? Trebuie facuta vreo procedura in sensul acesta?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:01, 4 Octombrie 2023
Mama mai beneficia de asigura inca 3 luni de zile de la data incetarii c.i.m. , apoi poate deveni coasigurata sotului.
Copilul este asigurat dar sotia ar trebui sa devina coasiguratul dv. Pt a afla cum sa procedati adresati-va Agentiei Nationala pentru Prestatii Sociale.
Asta inseamna ca daca eu sunt in concediu crestere copil, putem depune actele pentru ca mama sa fie coasigurata. Am inteles corect?
Persoana aflata in perioada concediului pentru cresterea copilului poate avea coasigurati, dar trebuie sa se adreseze institutiei (AJPIS) care plateste indemnizatia pentru cresterea copilului pentru a obtine informatii cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-asigurare irina1978 irina1978 Buna ziua! In prezent, sunt in concediu de crestere a copilului, inainte avand o perioada de 1 an lucrata cu contract de munca individual. Se poate ca sotul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)
Coasigurare fergie fergie Eu intru în concediu de creștere a copilului ,având în întreținere pe tatăl meu, el fiind coasigurat mai poate beneficia de statutul de coasigurat din ... (vezi toată discuția)