Buna ziua,
In cazul in care eu (tatal) intru in concediu de crestere copil, iar mama ramane si ea acasa dandu-si demisia, daca mama are o problema sau daca copilul are o problema si trebuie sa se interneze beneficiaza de asigurare? Trebuie facuta vreo procedura in sensul acesta?
Copilul este asigurat dar sotia ar trebui sa devina coasiguratul dv. Pt a afla cum sa procedati adresati-va Agentiei Nationala pentru Prestatii Sociale.
Persoana aflata in perioada concediului pentru cresterea copilului poate avea coasigurati, dar trebuie sa se adreseze institutiei (AJPIS) care plateste indemnizatia pentru cresterea copilului pentru a obtine informatii cu privire la procedura pe care trebuie sa o urmeze.
Co-asigurare
irina1978
Buna ziua!
In prezent, sunt in concediu de crestere a copilului, inainte avand o perioada de 1 an lucrata cu contract de munca individual. Se poate ca sotul ... (vezi toată discuția)
Coasigurare
fergie
Eu intru în concediu de creștere a copilului ,având în întreținere pe tatăl meu, el fiind coasigurat mai poate beneficia de statutul de coasigurat din ... (vezi toată discuția)