avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurare

Eu intru în concediu de creștere a copilului ,având în întreținere pe tatăl meu, el fiind coasigurat mai poate beneficia de statutul de coasigurat din momentul în care eu nasc,am înțeles ca eu intru pe alt tip de asigurare și el nu ar mai beneficia de asigurare
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:11, 11 Noiembrie 2014
1. Pe perioada cat sunteti in concediu crestere copil (CCC) sunteti asigurata la sanatate, plata contributiei fiind facuta de catre AJPIS.

2. - Fiindca dvs. sunteti o persoana asigurata la sanatate puteti avea coasigurat pe tatal dvs.
- Luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) sq va spuna cum sa procedati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitatea de asigurat in sistemul de sanatate ela_03 ela_03 Buna ziua! Eu sunt angajata si ii am in intretinere pe parintii mei, ei neavand nici un venit. Din iunie o sa intru in concediu de maternitate, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Co-asigurare irina1978 irina1978 Buna ziua! In prezent, sunt in concediu de crestere a copilului, inainte avand o perioada de 1 an lucrata cu contract de munca individual. Se poate ca sotul ... (vezi toată discuția)
Coasigurat În concediu pentru cresterea copilului Marta0000 Marta0000 Buna, Sunt in concediu pentru cresterea copilului de aproape un an. Pe perioada cat am fost angajat sotia mea a fost coasigurat neffind angajata. In prezent i ... (vezi toată discuția)