avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... calitatea de asigurat in sistemul de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

calitatea de asigurat in sistemul de sanatate

Buna ziua! Eu sunt angajata si ii am in intretinere pe parintii mei, ei neavand nici un venit. Din iunie o sa intru in concediu de maternitate, intrebarea mea e: o sa mai fie parintii mei asigurati in sistemul de sanatate in cei 2 ani cat eu voi fi in concediu de maternitate? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:38, 6 Ianuarie 2016
1. Nu confundati concediul de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = pre si postnatal) cu concediul crestere copil (CCC) pana la varsta de 2 ani.

2. Pe perioada de concediu de maternitate parintii pot fi in continuare coasiguratii dvs. la sanatate.

3. - Pe perioada de CCC dvs. suntetia sigurata la sanatate, contributia fiind platita de Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala (AJPIS), cea care ca plateste indemnizatia pentru CCC.
- Deoarece dvs. sunteti asigurata la sanatate parintii dvs. pot fi si ei coasiguratii dvs. la sanatate.
- Luati legatura cu AJPIS sa vedeti ce acte trebuie sa prezentati pentru a coasigura parintii la sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate si ccc florentinos florentinos sotia mea are 8 luni de cand e angajata si nu poate intra in concediu maternal.eu in scimb lucrez de ceva ani la o firma si as vrea sa stiu cum pot intra eu in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pt pfa alessandra87 alessandra87 Buna ziua As vrea sa stiu cine plateste concediul pre si postnatal in cazul persoanelor fizice autorizate si de asemenea cine il plateste pe cel de crestere a ... (vezi toată discuția)
Tatal in concediu de crestere a copilului? benci1900 benci1900 Buna ziua! Urmeaza sa nasc in august si am decis ca sotul meu sa intre in CCC timp de un an. Insa situatia noastra este destul de complicata... El lucreaza la ... (vezi toată discuția)