avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Caut un profesionist în legi - abuzuri repetate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Caut un profesionist în legi - abuzuri repetate procurori

Bună ziua.


Caut un profesionist în legi pentru a mă ajuta față de faptele unei echipe polițist-procuror.

Deși în Codul de Procedură Penală scrie că procurorul are sarcina probei, nici procurorul nici polițistul nu fac mai nimic - audierea părților și completarea formularelor. Eu depun probe, eu solicit în scris adăugarea probei X etc. Sunt ignorat deși NCPP prevede ca refuzul să fie motivat de procuror. Finalul este clasare, având ca motivație care denaturează proba principală din dosar (un act) prin citarea doar a unor cuvinte din toată propoziția. Degeaba am făcut Plângere contra soluției, arătând că actul din dosar scrie altceva decât în motivare.

În alt dosar, când clasarea a fost dată de prim-procuror, la Parchetul Tribunalului mi se dă dreptate. După redeschidere, primul-procuror repartizează dosarul unui procuror, care clasează, iar primul-procuror clasase dosarul respectiv din prima fază, de dinaintea redeschiderii de către Parchetul Tribunalului...

Pot da în judecată pe procurori?
Legea 303/2004 îi protejează stabilind niște mecanisme de control pentru "rea-credință" și "neglijență" dar acestea trebuie să fie constatate de superiori, care nu verifică temeinic. Aceeași atitudine la polițist, procuror, prim-procuror, superiori - dar am probele că faptele există.

Poate este nevoie de modificarea unei Legi a unor norme de aplicare, nu știu - de asta cer ajutor.
Dacă preferați, puteți scrie și ca mesaje private, cum doriți. Și sugestiile pot fi folositoare, în cazul în cazul în care nu ați dori să vă implicați în cazul meu (din diverse motive). Garantez confidențialitatea și seriozitatea, aștept atitudine similară.

Vă rog să nu luați în râs mesajul. Nu am dubii ori suspiciuni, am probe. Legiuitorul a stabilit un mecanism de control al abuzurilor dar acesta nu funcționează în cazul meu, am dovezi mai multe decât am menționat aici.



Vă mulțumesc pentru timpul acordat. O zi bună!
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
miha2020, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:45, 22 Noiembrie 2020
Se poate întâmpla si ceea ce ziceti dvs.
Ar fi bine sa mergeti cu actele la avocat pentru a fi analizate.

Legea va da dreptul.de a sesiza CSM daca au loc abuzuri sau încălcări de lege dar ar fi bine sa aveti si opinia juridica a unui avocat mai înainte, mai ales ca avocatul va poate face și redactările necesare.
Insa, este posibil ca avocatul sa nu va dea dreptate daca nu aveti.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Mulțumesc pentru răspuns.

Un domn/o doamnă avocat poate vedea repede că este adevărat ceea ce susțin, pentru că am actele.

Întrebarea mea este "Pot da în judecată pe procurori?". (Am menționat deja Legea 303/2004 care prevede sesizarea CSM, am citit-o)
Mă interesează calea de urmat (IJ-contencios-Excepții-etc) și un domn/o doamnă avocat, care să o parcurgă calea până la capăt, după cum am explicat în postul inițial.

Mulțumesc tuturor cititorilor.
Cei care cunoașteți și sunteți interesați, puteți da si Mesaj Privat pentru mai multe detalii. În orice caz, apărătorul meu nu poate fi din jurisdicția Curții de Apel în care am problemele, pentru a fi ferit de diverse "acțiuni binevoitoare, absolut întâmplătoare". Acesta este motivul pentru care nu precizez nume/județ/oraș/dosar/etc.
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2020
miha2020, utilizator
Nu puteți da in judecata procurorii.
Exista alte reguli de procedura.
Puteti face plangeri penale contra procurorilor, daca au comis infractiuni reale si aveti dovezi. Atentie ca a face uz de atributiile lor discretionare nu este infractiune. De asemenea, simpla greseala a unui procuror nu este infractiune, el putand fi fluierat in ofsaid in cadrul procesului care urmeaza.
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
tgeorgescu, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns!
Faptele pentru care am probe se încadrează și la "neglijență" și la "abuz în serviciu" și la "gravă rea-credință".
La ce proces vă referiți? Reclamație la Inspecția Judiciară? Sau acțiune civilă la Judecătorie, cum, în ce fel?

Mai aștept răspunsuri de la oricine poate ajuta. Mulțumesc!
Trebuie pornit de undeva....

Alte discuții în legătură

E legal sau nu ce face procurorul? ContSters277534 ContSters277534 Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate. Fara a cunoaste nici o proba, ... (vezi toată discuția)
Plangere penala impotriva magistratilor justdeals justdeals Ce parchet are calitatea de a cerceta o plangere penala impotriva unor magistrati : procurori, prim-procurori, judecator ? PARCHETUL GENERAL?? (vezi toată discuția)
Comertul cu sentinte...vazut de un magistrat ! gigelas gigelas La o adunare a magistratilor,cu ocazia zilei justitiei,un judecator,fost presedinte de Tribunal,a rabufnit si a facut o declaratie publica,precum ca,s-ar ... (vezi toată discuția)