avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... E legal sau nu ce face procurorul?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

E legal sau nu ce face procurorul?

Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate.
Fara a cunoaste nici o proba, procurorii au taiat din lista mea de infractiuni pentru care ma plang "retinand" si dispunand cercetari doar pentru una din 5 infractiuni. Fara sa vada absolut nici o proba. Spre exemplu, in una din plangeri era infractiunea de dare de mita si proba era declaratia data la politie de unu. Nu a dispus cercetare pe darea si primirea de mita dl.sau dna procuror. Nici macar declaratia cu pricina nu a vazut-o. Unde se poate reclama un asemenea ...magistrat care isi bate joc de oameni si de vietile lor? E devarat ca la parchetul de pe langa curtea de apel? Bucuresti, da.
Am intrebat politistul care m-a audiat cum in lipsa analizei sau macar a vederii dovezilor un procuror isi da seama ce e infractiune ori ba? Ca in exemplul meu cu darea de mita. Pe aia nu a retinut-o! Va rog un sfat legal intemeiat.
Multumesc! X-(X-(
Cel mai recent răspuns: ContSters277534 , utilizator 11:56, 3 Decembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Nici gand nu are! Politistul mi-a spus ca singura infractiune e cea retinuta.
Intrebarea mea este: cum retine fara probe????
Adica ce lege ii da dreptul s faca asa ceva? Nu e normal ca in urma analizei probelor toate sa dispuna cercetarea intr-o infractiune sau alta nu dupa ce ai scris in plangere dar nu ai probat inca! Spre exemplu, unul a incercat sa ma omoare si el nu a dispus cercetarea pentru asta dar nu vazut proba video culeasa de camera video omologata.
Va rog lamuriti-ma si unde sa fac plangere impotriva acestor maxime abuzuri.
Nu e normal ca cineva sa dispuna dreptatea fara a analiza probele pe care le ai. Ce draci de justitie e asta????
Politistul va inainta plangerea catre procuror, procurorul va fi sau nu de acord cu solutia pe care o propune politistul, pe urma va comunica decizia sa, daca nu sunteti de acord cu ea scrie pe ea cum trebuie sa procedati mai departe (pasii pot fi procuror superior, procuror general, judecatorie sau tribunal, intr-o anumita ordine).
Eu am intrebat altceva!
Am intrebat daca e legal ori ba ce face acest procuror si daca e legal in baza carei legi se pronunta el fara a analiza vreo proba din dosar si scoate infractiuni care prin probe pot fi clar dovedite!!!!
Astept raspuns la intrebarea mea, multumesc.
Si vi s-a raspuns ca aveti posibilitatea sa atacati ordonanta procurorului daca sunteti nemultumit de solutie, nu avem noi cum sa apreciem temeinicia solutiei aici pe forum.

Alte discuții în legătură

Admisibilitate plangere camera preliminara Ciobanu Neculai Ciobanu Neculai Admisibilitate plangere Camera Preliminara Sunt parte vatamata in cadrul unui dosar penal deschis de trei ani, inca in faza de cercetare penala. Cercetarea ... (vezi toată discuția)
Echivalent art 275-278 cpp in noul cod de procedura penala ContSters311324 ContSters311324 Buna ziua, Poate cineva sa ma lamureasca si pe mine care este echivalentul art. 275-278 C.P.P. (pentru plangere impotriva rezolutiei procurorului la organul ... (vezi toată discuția)