avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dacă un minor de 13 ani savarseste o fapta de natură ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dacă un minor de 13 ani savarseste o fapta de natură penală ...

Dacă un minor de 13 ani savarseste o fapta de natură penală însă nici el si nici părinții acestuia nu-l lasă să de-a o declaratie de martor pe motiv că este traumatizat fiind sub 14 ani , este obligatorie la dosar declaratia sau nu , în cauză vor răspunde civil părinții acestuia sau nu
Cel mai recent răspuns: viorelv , utilizator 09:36, 31 Octombrie 2020
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
In calitate de martor banuit de savarsirea unei infractiuni, are dreptul la tăcere și dreptul la neautoincriminare.
Dreptul martorului de a nu depune mărturie asupra faptelor care îl expun la urmări decurge din principiul general recunoscut consacrat de art. 6 din CEDO care este de esența unui proces echitabil, respectiv, dreptul de a nu contribui la propria incriminare ”nemo tenetur se ipsum acussare”.
In acest sens, s-a pronuntat si CCR prin Decizia nr. 236 din 2 iunie 2020 referitoare la excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art. 118 c.p.p.
Se mulțumește !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Qui tacet, consentire videtur ! dogele dogele Am citit recent un articol pe tema dreptului martorului de a (nu) fi asistat în faza de urmărire penală. Am să redau câteva rânduri rugându-i pe ... (vezi toată discuția)
Martor..autoincriminarea LucianAlexandru LucianAlexandru Buna! Am fost condamnat si am executat o pedeapsa de un an si zece luni..dupa un an de cand m-am eliberat am fost citat ca martor pentru un act material din ... (vezi toată discuția)
Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pentru a ma autoincrimina utilizator35354 utilizator35354 Ce sa fac daca vor sa ma forteze sa devin martor pt. a ma autoincrimina? Speta: X este prins de catre Politie ca vindea droguri. X incepe sa-i dea in gat ... (vezi toată discuția)