avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi copii-parinti necasatoriti. Buna ziua! Se dă ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi copii-parinti necasatoriti. Buna ziua! Se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, ...

Buna ziua! Se dă urmatoarea situatie: părintii nu au fost casatoriti, desi au trait impreuna pana la finalul vietii. Au avut 5 copii, primii 2 poarta numele de familie al mamei, ceilalti 3 pe al tatalui. Cand vine vorba de împartirea casei parintesti(singura avere), cine are drept la mostenire? Au toti copiii drepturi egale? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lorena87 , utilizator 14:11, 30 Octombrie 2020
Cata vreme toti copiii sunt recunoscuti de tata, da, au drepturi egale la mostenirea ambilor parinti, indiferent de numele purtate.
Legal vorbind, ce inseamna "recunoscuti"? Ce documente atesta acest lucru? In sat, toata lumea cunoaste situatia, dar presupun ca e nevoie de o dovada scrisa. Parintii in cauza sunt decedati. Multumesc

MihailZC a scris:

Cata vreme toti copiii sunt recunoscuti de tata, da, au drepturi egale la mostenirea ambilor parinti, indiferent de numele purtate.

Certificatul lor de nastere.
Apare numele tatalui la rubrica "tata"? Daca da, atunci sunt recunoscuti.
Daca e o linie, nu sunt recunoscuti si atunci o vor mosteni doar pe mama.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In certificatele de nastere ale acestora sa fie trecuti ambii parinti, atat tatal cat si mama.
La rubrica '' tata'' nu trebuie sa fie liniuta, spatiu liber.
Exista aceste date in toate certificatele de nastere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca toti copii au in certificatul de nastere numele mamei si al tatalui inseamna ca vor imparti in 5 mostenirea casei parintesti, indiferent de numele pe care il poarta.

Alte discuții în legătură

Nume copil dupa casatorie Cornelia G Cornelia G Daca un barbat se casatoreste cu o femeie care are un copil,copilul trece automat si el pe numele barbatului dupa cununie?Daca nu care sunt posibilitatile de a ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)
Ce drepturi are concubinul în privința minorului dacă nu apare în certificatul de naștere? anila1998 anila1998 salut, aș dori să aflu ce drepturi are tatal copilului in cazul in care... pe parcursu sarcinii nu afost alaturi... copilul nu poartă numele lui si nu ... (vezi toată discuția)