avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,am mai scris si primit răspunsuri de la dvs ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,am mai scris si primit răspunsuri de la dvs de multe ...

Buna ziua,am mai scris si primit răspunsuri de la dvs de multe ori.De aceea va cer ajutorul si de data aceasta.Procedura de divort începută în luna mai 2018,terminata în noiembrie2018.Din mai pana in ianuarie 2019,fostul soț nu mi-a platit nimic,iar pana in momentul de față cand a vrut si cat a vrut,între 50 și 200 euro(lucrează în italia,1400 euro salariul,iar suma stabilita a fost de 1/3 din salariu,sunt 2 minori)Nu i-am făcut plângere penală.Acum suntem in proces pt mărirea pensiei de întreținere,început în februarie,anul acesta.Intrebarile mele sunt:
1-dupa ce va fi stabilită o sumă lunară...aceasta suma ar trebui plătită din februarie 2020 sau din mai 2018?
2-am vorbit cu avocată mea din Italia,sa i se faca poprire pe salariu,dar cum voi recupera si lunile în care nu a plătit nimic sau foarte putin?
3-daca va spune că nu are bani să plătească totul din urmă,ce pot face?Nu sunt disperată după bani,dar acest om fără știrea mea,a trecut casa cumpărată din banii amândurora,pe numele mamei lui,inclusiv două mașini fara sa se gândească la copii si la mine..eu am aflat după 5 ani,de lucrul acesta,pt ca lucram amândoi în italia si doar el venea în Ro.Acesta a fost motivul despărțirii si de aceea nu vreau sa ii mai trec cu vederea 1 leu..Imi cer scuze pt întregul roman si va multumesc anticipat pt răspunsuri,o zi bună!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:35, 6 Noiembrie 2020
Unde vă judecaţi?
După legile româneşti, noua pensie alimentară se plăteşte de la data depunerii acţiunii la judecătorie.
Pentru neplata pensiei alimentare despre care vorbiţi, se rezolvă prin executare silită.
Ne judecăm în România,dar nu stiu cum se va proceda cu executarea.Bunuri pe numele lui nu are si daca va spune că nu are bani să plătească....va scapa basma curata?
salariul lui se poate urmari si in strainatate.

am vorbit cu avocată mea din Italia,sa i se faca poprire pe salariu,dar cum voi recupera si lunile în care nu a plătit nimic sau foarte putin?

recuperati tot prin executare silita.

a trecut casa cumpărată din banii amândurora,pe numele mamei lui,inclusiv două mașini fara sa se gândească la copii si la mine.

cum a facut asta ? a cumparat direct casa pe numele mamei ?
sau i-ati dat procura sa vanda ?
Multumesc pentru raspuns.Nu i-am dat procura.A cumpărat casa pe numele lui,am avut incredere,iar dupa doi ani,a venit în România spunând că trebuie să plătească impozitul si sa faca un gard.Atunci a făcut cu mama lui un contract de vanzare cumpărare fără ca eu să stiu.Casa a fost cumpărată în 2013,în 2015 pusă pe numele mamei iar eu am aflat în 2017 cand am venit în România și am cerut actele sa imi fac mutație împreună cu copiii.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2020
Angelicastan, utilizator
În baza hotărârii judecătoreşti din Romania, îl puteţi executa silit în Italia.

Alte discuții în legătură

Restanta pensie intretinere minor 2009bun 2009bun Situatia pt .care solicit lamurire ,o voi explica punctual: -copil minor (14ani),incredintat mamei -tatal ,a realizat venituri cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - pensie de intretinere din italia, pentru minor Papajenica Papajenica Buna ziua, am si eu o intrebare cum as putea sa procedezi in situatia in care eu sunt divortata am un copil minor iar tatal ei lucreaza in italia , noi ne am ... (vezi toată discuția)
Partaj gena_b gena_b Va prezint situatia prietenului meu: el a cumparat impreuna cu sotia un apartament ,prin banca. Intre timp,aceasta s-a separat de sot(legal dupa legea din ... (vezi toată discuția)